Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૪૩. કુન્તિનીજાતકં (૪-૫-૩)

    343. Kuntinījātakaṃ (4-5-3)

    ૧૬૯.

    169.

    અવસિમ્હ તવાગારે, નિચ્ચં સક્કતપૂજિતા;

    Avasimha tavāgāre, niccaṃ sakkatapūjitā;

    ત્વમેવ દાનિમકરિ, હન્દ રાજ વજામહં.

    Tvameva dānimakari, handa rāja vajāmahaṃ.

    ૧૭૦.

    170.

    યો વે કતે પટિકતે, કિબ્બિસે પટિકિબ્બિસે;

    Yo ve kate paṭikate, kibbise paṭikibbise;

    એવં તં સમ્મતી વેરં, વસ કુન્તિનિ માગમા.

    Evaṃ taṃ sammatī veraṃ, vasa kuntini māgamā.

    ૧૭૧.

    171.

    ન કતસ્સ ચ કત્તા ચ, મેત્તિ 1 સન્ધીયતે પુન;

    Na katassa ca kattā ca, metti 2 sandhīyate puna;

    હદયં નાનુજાનાતિ, ગચ્છઞ્ઞેવ રથેસભ.

    Hadayaṃ nānujānāti, gacchaññeva rathesabha.

    ૧૭૨.

    172.

    કતસ્સ ચેવ કત્તા ચ, મેત્તિ સન્ધીયતે પુન;

    Katassa ceva kattā ca, metti sandhīyate puna;

    ધીરાનં નો ચ બાલાનં, વસ કુન્તિનિ માગમાતિ.

    Dhīrānaṃ no ca bālānaṃ, vasa kuntini māgamāti.

    કુન્તિનીજાતકં તતિયં.

    Kuntinījātakaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. મેત્તી (પી॰), મિત્તી (ક॰)
    2. mettī (pī.), mittī (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૪૩] ૩. કુન્તિનીજાતકવણ્ણના • [343] 3. Kuntinījātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact