Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi

    ૧-૫૫. કુસલત્તિક-સારમ્મણદુકં

    1-55. Kusalattika-sārammaṇadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    . કુસલં સારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો સારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    1. Kusalaṃ sārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo sārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અકુસલં સારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો સારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Akusalaṃ sārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo sārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અબ્યાકતં સારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Abyākataṃ sārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato sārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    . હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે તીણિ…પે॰… અવિગતે તીણિ (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).

    2. Hetuyā tīṇi, ārammaṇe tīṇi…pe… avigate tīṇi (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).

    હેતુ-આરમ્મણપચ્ચયા

    Hetu-ārammaṇapaccayā

    . કુસલો સારમ્મણો ધમ્મો કુસલસ્સ સારમ્મણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    3. Kusalo sārammaṇo dhammo kusalassa sārammaṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    અકુસલો સારમ્મણો ધમ્મો અકુસલસ્સ સારમ્મણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    Akusalo sārammaṇo dhammo akusalassa sārammaṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    અબ્યાકતો સારમ્મણો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ સારમ્મણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    Abyākato sārammaṇo dhammo abyākatassa sārammaṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    કુસલો સારમ્મણો ધમ્મો કુસલસ્સ સારમ્મણસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો (સંખિત્તં).

    Kusalo sārammaṇo dhammo kusalassa sārammaṇassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo (saṃkhittaṃ).

    . હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા સત્ત…પે॰… અવિગતે તીણિ (સંખિત્તં).

    4. Hetuyā tīṇi, ārammaṇe nava, adhipatiyā satta…pe… avigate tīṇi (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    હેતુસહજાતપચ્ચયાદિ

    Hetusahajātapaccayādi

    . અબ્યાકતં અનારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    5. Abyākataṃ anārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato anārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    નહેતુયા એકં…પે॰… (સંખિત્તં).

    Nahetuyā ekaṃ…pe… (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)

    (Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)

    . અબ્યાકતો અનારમ્મણો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ અનારમ્મણસ્સ ધમ્મસ્સ સહજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો… અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયેન પચ્ચયો… નિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો… આહારપચ્ચયેન પચ્ચયો… ઇન્દ્રિયપચ્ચયેન પચ્ચયો… અત્થિપચ્ચયેન પચ્ચયો… અવિગતપચ્ચયેન પચ્ચયો (સબ્બત્થ એકં. સંખિત્તં.)

    6. Abyākato anārammaṇo dhammo abyākatassa anārammaṇassa dhammassa sahajātapaccayena paccayo… aññamaññapaccayena paccayo… nissayapaccayena paccayo… āhārapaccayena paccayo… indriyapaccayena paccayo… atthipaccayena paccayo… avigatapaccayena paccayo (sabbattha ekaṃ. Saṃkhittaṃ.)

    ૧-૫૬. કુસલત્તિક-ચિત્તદુકં

    1-56. Kusalattika-cittadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    . કુસલો ચિત્તો ધમ્મો કુસલસ્સ ચિત્તસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો (સંખિત્તં).

    7. Kusalo citto dhammo kusalassa cittassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo (saṃkhittaṃ).

    આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા સત્ત (સંખિત્તં).

    Ārammaṇe nava, adhipatiyā satta (saṃkhittaṃ).

    નહેતુયા નવ, નઆરમ્મણે નવ (સંખિત્તં).

    Nahetuyā nava, naārammaṇe nava (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    . કુસલં નોચિત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો નોચિત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    8. Kusalaṃ nocittaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo nocitto dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    અકુસલં નોચિત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો નોચિત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Akusalaṃ nocittaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo nocitto dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    અબ્યાકતં નોચિત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નોચિત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Abyākataṃ nocittaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato nocitto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    કુસલં નોચિત્તઞ્ચ અબ્યાકતં નોચિત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નોચિત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Kusalaṃ nocittañca abyākataṃ nocittañca dhammaṃ paṭicca abyākato nocitto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અકુસલં નોચિત્તઞ્ચ અબ્યાકતં નોચિત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નોચિત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Akusalaṃ nocittañca abyākataṃ nocittañca dhammaṃ paṭicca abyākato nocitto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    કુસલં નોચિત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો નોચિત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    Kusalaṃ nocittaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo nocitto dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā (saṃkhittaṃ).

    . હેતુયા નવ, આરમ્મણે તીણિ, અધિપતિયા નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).

    9. Hetuyā nava, ārammaṇe tīṇi, adhipatiyā nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).

    ૧૦. કુસલો નોચિત્તો ધમ્મો કુસલસ્સ નોચિત્તસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો (સંખિત્તં).

    10. Kusalo nocitto dhammo kusalassa nocittassa dhammassa hetupaccayena paccayo (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા દસ…પે॰… અવિગતે તેરસ (સંખિત્તં).

    Hetuyā satta, ārammaṇe nava, adhipatiyā dasa…pe… avigate terasa (saṃkhittaṃ).

    ૧-૫૭. કુસલત્તિક-ચેતસિકદુકં

    1-57. Kusalattika-cetasikadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૧૧. કુસલં ચેતસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો ચેતસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    11. Kusalaṃ cetasikaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo cetasiko dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અકુસલં ચેતસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો ચેતસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Akusalaṃ cetasikaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo cetasiko dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અબ્યાકતં ચેતસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો ચેતસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Abyākataṃ cetasikaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato cetasiko dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૧૨. હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે તીણિ…પે॰… (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).

    12. Hetuyā tīṇi, ārammaṇe tīṇi…pe… (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).

    હેતુ-આરમ્મણપચ્ચયા

    Hetu-ārammaṇapaccayā

    ૧૩. કુસલો ચેતસિકો ધમ્મો કુસલસ્સ ચેતસિકસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    13. Kusalo cetasiko dhammo kusalassa cetasikassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    અકુસલો ચેતસિકો ધમ્મો અકુસલસ્સ ચેતસિકસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    Akusalo cetasiko dhammo akusalassa cetasikassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    અબ્યાકતો ચેતસિકો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ ચેતસિકસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    Abyākato cetasiko dhammo abyākatassa cetasikassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    કુસલો ચેતસિકો ધમ્મો કુસલસ્સ ચેતસિકસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    Kusalo cetasiko dhammo kusalassa cetasikassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi.

    અકુસલો ચેતસિકો ધમ્મો અકુસલસ્સ ચેતસિકસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    Akusalo cetasiko dhammo akusalassa cetasikassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi.

    અબ્યાકતો ચેતસિકો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ ચેતસિકસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ (સંખિત્તં).

    Abyākato cetasiko dhammo abyākatassa cetasikassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi (saṃkhittaṃ).

    ૧૪. હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા સત્ત…પે॰… અવિગતે તીણિ (સંખિત્તં).

    14. Hetuyā tīṇi, ārammaṇe nava, adhipatiyā satta…pe… avigate tīṇi (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    ૧૫. કુસલં અચેતસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અચેતસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    15. Kusalaṃ acetasikaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato acetasiko dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અકુસલં અચેતસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અચેતસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Akusalaṃ acetasikaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato acetasiko dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અબ્યાકતં અચેતસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અચેતસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Abyākataṃ acetasikaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato acetasiko dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    કુસલં અચેતસિકઞ્ચ અબ્યાકતં અચેતસિકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અચેતસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Kusalaṃ acetasikañca abyākataṃ acetasikañca dhammaṃ paṭicca abyākato acetasiko dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અકુસલં અચેતસિકઞ્ચ અબ્યાકતં અચેતસિકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અચેતસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Akusalaṃ acetasikañca abyākataṃ acetasikañca dhammaṃ paṭicca abyākato acetasiko dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૧૬. હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ.

    16. Hetuyā pañca, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate pañca.

    નહેતુયા એકં, નઆરમ્મણે પઞ્ચ, નોવિગતે પઞ્ચ.

    Nahetuyā ekaṃ, naārammaṇe pañca, novigate pañca.

    (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… પઞ્હાવારમ્પિ એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    (Sahajātavārampi…pe… pañhāvārampi evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    ૧-૫૮-૬૫. કુસલત્તિક-ચિત્તસમ્પયુત્તાદિદુકાનિ

    1-58-65. Kusalattika-cittasampayuttādidukāni

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    ૧૭. કુસલં ચિત્તસમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… કુસલં ચિત્તસંસટ્ઠં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… કુસલં ચિત્તસમુટ્ઠાનં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… કુસલં ચિત્તસહભું ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… કુસલં ચિત્તાનુપરિવત્તિં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… કુસલં ચિત્તસંસટ્ઠસમુટ્ઠાનં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… કુસલં ચિત્તસંસટ્ઠસમુટ્ઠાનસહભું ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… કુસલં ચિત્તસંસટ્ઠસમુટ્ઠાનાનુપરિવત્તિં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો ચિત્તસંસટ્ઠસમુટ્ઠાનાનુપરિવત્તિ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    17. Kusalaṃ cittasampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… kusalaṃ cittasaṃsaṭṭhaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… kusalaṃ cittasamuṭṭhānaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… kusalaṃ cittasahabhuṃ dhammaṃ paṭicca…pe… kusalaṃ cittānuparivattiṃ dhammaṃ paṭicca…pe… kusalaṃ cittasaṃsaṭṭhasamuṭṭhānaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… kusalaṃ cittasaṃsaṭṭhasamuṭṭhānasahabhuṃ dhammaṃ paṭicca…pe… kusalaṃ cittasaṃsaṭṭhasamuṭṭhānānuparivattiṃ dhammaṃ paṭicca kusalo cittasaṃsaṭṭhasamuṭṭhānānuparivatti dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે તીણિ…પે॰… અવિગતે તીણિ (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પઞ્હાવારમ્પિ એવં વિત્થારેતબ્બં).

    Hetuyā tīṇi, ārammaṇe tīṇi…pe… avigate tīṇi (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi pañhāvārampi evaṃ vitthāretabbaṃ).

    ૧-૬૬. કુસલત્તિક-અજ્ઝત્તિકદુકં

    1-66. Kusalattika-ajjhattikadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૧૮. અબ્યાકતં અજ્ઝત્તિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અજ્ઝત્તિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    18. Abyākataṃ ajjhattikaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato ajjhattiko dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, સહજાતે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    Hetuyā ekaṃ, sahajāte ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)

    (Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)

    ૧૯. કુસલો અજ્ઝત્તિકો ધમ્મો કુસલસ્સ અજ્ઝત્તિકસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. કુસલો અજ્ઝત્તિકો ધમ્મો અકુસલસ્સ અજ્ઝત્તિકસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. કુસલો અજ્ઝત્તિકો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ અજ્ઝત્તિકસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૩)

    19. Kusalo ajjhattiko dhammo kusalassa ajjhattikassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Kusalo ajjhattiko dhammo akusalassa ajjhattikassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Kusalo ajjhattiko dhammo abyākatassa ajjhattikassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (3)

    અકુસલો અજ્ઝત્તિકો ધમ્મો અકુસલસ્સ અજ્ઝત્તિકસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    Akusalo ajjhattiko dhammo akusalassa ajjhattikassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi.

    અબ્યાકતો અજ્ઝત્તિકો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ અજ્ઝત્તિકસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ (સંખિત્તં).

    Abyākato ajjhattiko dhammo abyākatassa ajjhattikassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi (saṃkhittaṃ).

    ૨૦. આરમ્મણે નવ, પુરેજાતે તીણિ…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ (સંખિત્તં. યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં).

    20. Ārammaṇe nava, purejāte tīṇi…pe… avigate pañca (saṃkhittaṃ. Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ).

    ૨૧. કુસલં બાહિરં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો બાહિરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    21. Kusalaṃ bāhiraṃ dhammaṃ paṭicca kusalo bāhiro dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા નવ, આરમ્મણે તીણિ…પે॰… વિપાકે એકં…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).

    Hetuyā nava, ārammaṇe tīṇi…pe… vipāke ekaṃ…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).

    ૨૨. કુસલો બાહિરો ધમ્મો કુસલસ્સ બાહિરસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો (સંખિત્તં).

    22. Kusalo bāhiro dhammo kusalassa bāhirassa dhammassa hetupaccayena paccayo (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે તેરસ (સંખિત્તં).

    Hetuyā satta, ārammaṇe nava…pe… avigate terasa (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    ૧-૬૭. કુસલત્તિક-ઉપાદાદુકં

    1-67. Kusalattika-upādādukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૨૩. અબ્યાકતો ઉપાદા ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ ઉપાદા ધમ્મસ્સ આહારપચ્ચયેન પચ્ચયો… ઇન્દ્રિયપચ્ચયેન પચ્ચયો… અત્થિપચ્ચયેન પચ્ચયો… અવિગતપચ્ચયેન પચ્ચયો.

    23. Abyākato upādā dhammo abyākatassa upādā dhammassa āhārapaccayena paccayo… indriyapaccayena paccayo… atthipaccayena paccayo… avigatapaccayena paccayo.

    આહારે એકં, ઇન્દ્રિયે અત્થિયા અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    Āhāre ekaṃ, indriye atthiyā avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    ૨૪. કુસલં નોઉપાદા ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો નોઉપાદા ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    24. Kusalaṃ noupādā dhammaṃ paṭicca kusalo noupādā dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    અકુસલં નોઉપાદા ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો નોઉપાદા ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Akusalaṃ noupādā dhammaṃ paṭicca akusalo noupādā dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    અબ્યાકતં નોઉપાદા ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નોઉપાદા ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Abyākataṃ noupādā dhammaṃ paṭicca abyākato noupādā dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    કુસલં નોઉપાદા ચ અબ્યાકતં નોઉપાદા ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નોઉપાદા ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Kusalaṃ noupādā ca abyākataṃ noupādā ca dhammaṃ paṭicca abyākato noupādā dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અકુસલં નોઉપાદા ચ અબ્યાકતં નોઉપાદા ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નોઉપાદા ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Akusalaṃ noupādā ca abyākataṃ noupādā ca dhammaṃ paṭicca abyākato noupādā dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૨૫. હેતુયા નવ… (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).

    25. Hetuyā nava… (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).

    ૨૬. કુસલો નોઉપાદા ધમ્મો કુસલસ્સ નોઉપાદા ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    26. Kusalo noupādā dhammo kusalassa noupādā dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    અકુસલો નોઉપાદા ધમ્મો અકુસલસ્સ નોઉપાદા ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    Akusalo noupādā dhammo akusalassa noupādā dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    અબ્યાકતો નોઉપાદા ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ નોઉપાદા ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    Abyākato noupādā dhammo abyākatassa noupādā dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    ૨૭. કુસલો નોઉપાદા ધમ્મો કુસલસ્સ નોઉપાદા ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    27. Kusalo noupādā dhammo kusalassa noupādā dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi.

    અકુસલો નોઉપાદા ધમ્મો અકુસલસ્સ નોઉપાદા ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    Akusalo noupādā dhammo akusalassa noupādā dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi.

    અબ્યાકતો નોઉપાદા ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ નોઉપાદા ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ (સંખિત્તં).

    Abyākato noupādā dhammo abyākatassa noupādā dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi (saṃkhittaṃ).

    ૨૮. હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા દસ…પે॰… અવિગતે એકાદસ (સંખિત્તં).

    28. Hetuyā satta, ārammaṇe nava, adhipatiyā dasa…pe… avigate ekādasa (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    ૧-૬૮. કુસલત્તિક-ઉપાદિન્નદુકં

    1-68. Kusalattika-upādinnadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૨૯. અબ્યાકતં ઉપાદિન્નં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો ઉપાદિન્નો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    29. Abyākataṃ upādinnaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato upādinno dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૩૦. કુસલં અનુપાદિન્નં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો અનુપાદિન્નો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    30. Kusalaṃ anupādinnaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo anupādinno dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    અકુસલં અનુપાદિન્નં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો અનુપાદિન્નો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ .

    Akusalaṃ anupādinnaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo anupādinno dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi .

    અબ્યાકતં અનુપાદિન્નં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનુપાદિન્નો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Abyākataṃ anupādinnaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato anupādinno dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    કુસલં અનુપાદિન્નઞ્ચ અબ્યાકતં અનુપાદિન્નઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનુપાદિન્નો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Kusalaṃ anupādinnañca abyākataṃ anupādinnañca dhammaṃ paṭicca abyākato anupādinno dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અકુસલં અનુપાદિન્નઞ્ચ અબ્યાકતં અનુપાદિન્નઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનુપાદિન્નો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Akusalaṃ anupādinnañca abyākataṃ anupādinnañca dhammaṃ paṭicca abyākato anupādinno dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૩૧. હેતુયા નવ, આરમ્મણે તીણિ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).

    31. Hetuyā nava, ārammaṇe tīṇi…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).

    હેતુ-આરમ્મણપચ્ચયા

    Hetu-ārammaṇapaccayā

    ૩૨. કુસલો અનુપાદિન્નો ધમ્મો કુસલસ્સ અનુપાદિન્નસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    32. Kusalo anupādinno dhammo kusalassa anupādinnassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    અકુસલો અનુપાદિન્નો ધમ્મો અકુસલસ્સ અનુપાદિન્નસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    Akusalo anupādinno dhammo akusalassa anupādinnassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    અબ્યાકતો અનુપાદિન્નો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ અનુપાદિન્નસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    Abyākato anupādinno dhammo abyākatassa anupādinnassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    ૩૩. કુસલો અનુપાદિન્નો ધમ્મો કુસલસ્સ અનુપાદિન્નસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    33. Kusalo anupādinno dhammo kusalassa anupādinnassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi.

    અકુસલો અનુપાદિન્નો ધમ્મો અકુસલસ્સ અનુપાદિન્નસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    Akusalo anupādinno dhammo akusalassa anupādinnassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi.

    અબ્યાકતો અનુપાદિન્નો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ અનુપાદિન્નસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. અબ્યાકતો અનુપાદિન્નો ધમ્મો કુસલસ્સ અનુપાદિન્નસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. અબ્યાકતો અનુપાદિન્નો ધમ્મો અકુસલસ્સ અનુપાદિન્નસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ (સંખિત્તં).

    Abyākato anupādinno dhammo abyākatassa anupādinnassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Abyākato anupādinno dhammo kusalassa anupādinnassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Abyākato anupādinno dhammo akusalassa anupādinnassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi (saṃkhittaṃ).

    ૩૪. હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા દસ, અનન્તરે છ…પે॰… સહજાતે નવ, નિસ્સયે નવ, ઉપનિસ્સયે નવ…પે॰… અવિગતે એકાદસ (સંખિત્તં).

    34. Hetuyā satta, ārammaṇe nava, adhipatiyā dasa, anantare cha…pe… sahajāte nava, nissaye nava, upanissaye nava…pe… avigate ekādasa (saṃkhittaṃ).

    કુસલત્તિકમહન્તરદુકં નિટ્ઠિતં.

    Kusalattikamahantaradukaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૧-૬૯-૭૪. કુસલત્તિક-ઉપાદાનાદિદુકાનિ

    1-69-74. Kusalattika-upādānādidukāni

    ૩૫. અકુસલં ઉપાદાનં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો ઉપાદાનો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    35. Akusalaṃ upādānaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo upādāno dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (ઉપાદાનગોચ્છકં વિત્થારેતબ્બં).

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (upādānagocchakaṃ vitthāretabbaṃ).

    કુસલત્તિકઉપાદાનગોચ્છકં નિટ્ઠિતં.

    Kusalattikaupādānagocchakaṃ niṭṭhitaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact