Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨. સીલવગ્ગો

    2. Sīlavaggo

    ૧૧. લક્ખણમિગજાતકં

    11. Lakkhaṇamigajātakaṃ

    ૧૧.

    11.

    હોતિ સીલવતં અત્થો, પટિસન્થાર 1 વુત્તિનં;

    Hoti sīlavataṃ attho, paṭisanthāra 2 vuttinaṃ;

    લક્ખણં પસ્સ આયન્તં, ઞાતિસઙ્ઘપુરક્ખતં 3;

    Lakkhaṇaṃ passa āyantaṃ, ñātisaṅghapurakkhataṃ 4;

    અથ પસ્સસિમં કાળં, સુવિહીનંવ ઞાતિભીતિ.

    Atha passasimaṃ kāḷaṃ, suvihīnaṃva ñātibhīti.

    લક્ખણમિગજાતકં પઠમં.

    Lakkhaṇamigajātakaṃ paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. પટિસન્ધાર (ક॰)
    2. paṭisandhāra (ka.)
    3. પુરક્ખિતં (સ્યા॰), પુરેક્ખિતં (ક॰)
    4. purakkhitaṃ (syā.), purekkhitaṃ (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૧] ૧. લક્ખણમિગજાતકવણ્ણના • [11] 1. Lakkhaṇamigajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact