A World of Knowledge
    Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૭૮. મહિંસરાજજાતકં (૩-૩-૮)

    278. Mahiṃsarājajātakaṃ (3-3-8)

    ૮૨.

    82.

    કિમત્થ 1 મભિસન્ધાય, લહુચિત્તસ્સ દુબ્ભિનો 2;

    Kimattha 3 mabhisandhāya, lahucittassa dubbhino 4;

    સબ્બકામદદસ્સેવ 5, ઇમં દુક્ખં તિતિક્ખસિ.

    Sabbakāmadadasseva 6, imaṃ dukkhaṃ titikkhasi.

    ૮૩.

    83.

    સિઙ્ગેન નિહનાહેતં, પદસા ચ અધિટ્ઠહ;

    Siṅgena nihanāhetaṃ, padasā ca adhiṭṭhaha;

    ભિય્યો 7 બાલા પકુજ્ઝેય્યું, નો ચસ્સ પટિસેધકો.

    Bhiyyo 8 bālā pakujjheyyuṃ, no cassa paṭisedhako.

    ૮૪.

    84.

    મમેવાયં મઞ્ઞમાનો, અઞ્ઞેપેવં 9 કરિસ્સતિ;

    Mamevāyaṃ maññamāno, aññepevaṃ 10 karissati;

    તે નં તત્થ વધિસ્સન્તિ, સા મે મુત્તિ ભવિસ્સતીતિ.

    Te naṃ tattha vadhissanti, sā me mutti bhavissatīti.

    મહિંસરાજજાતકં 11 અટ્ઠમં.

    Mahiṃsarājajātakaṃ 12 aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. કમત્થ (સી॰ પી॰)
    2. દૂભિનો (સી॰ પી॰)
    3. kamattha (sī. pī.)
    4. dūbhino (sī. pī.)
    5. દુહસ્સેવ (સી॰ સ્યા॰ પી॰), રહસ્સેવ (ક॰)
    6. duhasseva (sī. syā. pī.), rahasseva (ka.)
    7. ભીયો (સી॰)
    8. bhīyo (sī.)
    9. અઞ્ઞમ્પેવં (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    10. aññampevaṃ (sī. syā. pī.)
    11. મહિસજાતકં (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    12. mahisajātakaṃ (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૭૮] ૮. મહિંસરાજજાતકવણ્ણના • [278] 8. Mahiṃsarājajātakavaṇṇanā


    © 1991-2025 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact