Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૫. મઞ્ચપીઠસિક્ખાપદવણ્ણના

    5. Mañcapīṭhasikkhāpadavaṇṇanā

    અટ્ઠઙ્ગુલપાદકન્તિ ભાવનપુંસકનિદ્દેસો. ‘‘છેદનકં ભેદનકસદિસમેવા’’તિ ઇમિના ‘‘છેદનમેવ છેદનકં, તં અસ્સ અત્થીતિ છેદનક’’ન્તિ ઇમમત્થં અતિદિસતિ.

    Aṭṭhaṅgulapādakanti bhāvanapuṃsakaniddeso. ‘‘Chedanakaṃ bhedanakasadisamevā’’ti iminā ‘‘chedanameva chedanakaṃ, taṃ assa atthīti chedanaka’’nti imamatthaṃ atidisati.

    યથા પમાણમેવ ઉપરિ દિસ્સતિ, એવં નિખણિત્વા વાતિ સચે પન ન છિન્દિતુકામો હોતિ, યથા પમાણમેવ ઉપરિ દિસ્સતિ, એવં ભૂમિયં નિખણિત્વા વા. અટ્ટકં વા બન્ધિત્વાતિ ઉક્ખિપિત્વા તુલાસઙ્ઘાતે ઠપેત્વા અટ્ટં કત્વા.

    Yathā pamāṇameva upari dissati, evaṃ nikhaṇitvā vāti sace pana na chinditukāmo hoti, yathā pamāṇameva upari dissati, evaṃ bhūmiyaṃ nikhaṇitvā vā. Aṭṭakaṃ vā bandhitvāti ukkhipitvā tulāsaṅghāte ṭhapetvā aṭṭaṃ katvā.

    મઞ્ચપીઠસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Mañcapīṭhasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact