Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૫૩. મણિકણ્ઠજાતકં (૩-૧-૩)

    253. Maṇikaṇṭhajātakaṃ (3-1-3)

    .

    7.

    મમન્નપાનં વિપુલં ઉળારં, ઉપ્પજ્જતીમસ્સ મણિસ્સ હેતુ;

    Mamannapānaṃ vipulaṃ uḷāraṃ, uppajjatīmassa maṇissa hetu;

    તં તે ન દસ્સં અતિયાચકોસિ, ન ચાપિ તે અસ્સમમાગમિસ્સં.

    Taṃ te na dassaṃ atiyācakosi, na cāpi te assamamāgamissaṃ.

    .

    8.

    સુસૂ યથા સક્ખરધોતપાણી, તાસેસિ મં સેલં યાચમાનો;

    Susū yathā sakkharadhotapāṇī, tāsesi maṃ selaṃ yācamāno;

    તં તે ન દસ્સં અતિયાચકોસિ, ન ચાપિ તે અસ્સમમાગમિસ્સં.

    Taṃ te na dassaṃ atiyācakosi, na cāpi te assamamāgamissaṃ.

    .

    9.

    ન તં યાચે યસ્સ પિયં જિગીસે 1, દેસ્સો હોતિ અતિયાચનાય;

    Na taṃ yāce yassa piyaṃ jigīse 2, desso hoti atiyācanāya;

    નાગો મણિં યાચિતો બ્રાહ્મણેન, અદસ્સનંયેવ તદજ્ઝગમાતિ.

    Nāgo maṇiṃ yācito brāhmaṇena, adassanaṃyeva tadajjhagamāti.

    મણિકણ્ઠજાતકં તતિયં.

    Maṇikaṇṭhajātakaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. જિગિંસે (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. jigiṃse (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૫૩] ૩. મણિકણ્ઠજાતકવણ્ણના • [253] 3. Maṇikaṇṭhajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact