Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૨૩. નઙ્ગલીસજાતકં

    123. Naṅgalīsajātakaṃ

    ૧૨૩.

    123.

    અસબ્બત્થગામિં વાચં, બાલો સબ્બત્થ ભાસતિ;

    Asabbatthagāmiṃ vācaṃ, bālo sabbattha bhāsati;

    નાયં દધિં વેદિ ન 1 નઙ્ગલીસં, દધિપ્પયં 2 મઞ્ઞતિ નઙ્ગલીસન્તિ.

    Nāyaṃ dadhiṃ vedi na 3 naṅgalīsaṃ, dadhippayaṃ 4 maññati naṅgalīsanti.

    નઙ્ગલીસજાતકં તતિયં.

    Naṅgalīsajātakaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. ન વેદિ (ક॰)
    2. દધિમ્પયં (સી॰ પી॰)
    3. na vedi (ka.)
    4. dadhimpayaṃ (sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૨૩] ૩. નઙ્ગલીસજાતકવણ્ણના • [123] 3. Naṅgalīsajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact