Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. નપ્પિયસુત્તવણ્ણના

    7. Nappiyasuttavaṇṇanā

    ૮૭. સત્તમે અધિકરણિકો હોતીતિ અધિકરણકારકો હોતિ. ન પિયતાયાતિ ન પિયભાવાય. ન ગરુતાયાતિ ન ગરુભાવાય. સામઞ્ઞાયાતિ ન સમણધમ્મભાવાય. ન એકીભાવાયાતિ ન નિરન્તરભાવાય. ધમ્માનં ન નિસામકજાતિકોતિ નવન્નં લોકુત્તરધમ્માનં ન નિસામનસભાવો ન ઉપધારણસભાવો. ન પટિસલ્લાનોતિ ન પટિસલ્લીનો. સાઠેય્યાનીતિ સઠભાવો. કૂટેય્યાનીતિ કૂટભાવો. જિમ્હેય્યાનીતિ ન ઉજુભાવા. વઙ્કેય્યાનીતિ વઙ્કભાવા.

    87. Sattame adhikaraṇiko hotīti adhikaraṇakārako hoti. Na piyatāyāti na piyabhāvāya. Na garutāyāti na garubhāvāya. Nasāmaññāyāti na samaṇadhammabhāvāya. Na ekībhāvāyāti na nirantarabhāvāya. Dhammānaṃ na nisāmakajātikoti navannaṃ lokuttaradhammānaṃ na nisāmanasabhāvo na upadhāraṇasabhāvo. Na paṭisallānoti na paṭisallīno. Sāṭheyyānīti saṭhabhāvo. Kūṭeyyānīti kūṭabhāvo. Jimheyyānīti na ujubhāvā. Vaṅkeyyānīti vaṅkabhāvā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. નપ્પિયસુત્તં • 7. Nappiyasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૮. વાહનસુત્તાદિવણ્ણના • 1-8. Vāhanasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact