Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૯. નવમસિક્ખાપદં

    9. Navamasikkhāpadaṃ

    ૮૭૫. નવમે અભિસપેય્યાતિ એત્થ સપધાતુસ્સ અક્કોસનત્થં અન્તોકત્વા કરધાતુયા અત્થં દસ્સેન્તો આહ ‘‘સપથં કરેય્યા’’તિ. નિરયે નિબ્બત્તામ્હીતિ અહં નિરયે નિબ્બત્તા અમ્હીતિ યોજના. નિરયે નિબ્બત્તતૂતિ એસા ભિક્ખુની નિરયે નિબ્બત્તતૂતિ યોજના. ઈદિસા હોતૂતિ મમ સદિસા હોતૂતિ અત્થો. કાણાતિ એકક્ખિકાણા, દ્વક્ખિકાણા વા. કુણીતિ હત્થપાદાદિવઙ્કા.

    875. Navame abhisapeyyāti ettha sapadhātussa akkosanatthaṃ antokatvā karadhātuyā atthaṃ dassento āha ‘‘sapathaṃ kareyyā’’ti. Niraye nibbattāmhīti ahaṃ niraye nibbattā amhīti yojanā. Niraye nibbattatūti esā bhikkhunī niraye nibbattatūti yojanā. Īdisā hotūti mama sadisā hotūti attho. Kāṇāti ekakkhikāṇā, dvakkhikāṇā vā. Kuṇīti hatthapādādivaṅkā.

    ૮૭૮. એદિસાતિ વિરૂપાદિજાતિકા. વિરમસ્સૂતિ વિરમાહિ. અદ્ધાતિ ધુવન્તિ. નવમં.

    878.Edisāti virūpādijātikā. Viramassūti viramāhi. Addhāti dhuvanti. Navamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૯. નવમસિક્ખાપદં • 9. Navamasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૯. નવમસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Navamasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૯. નવમસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Navamasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧. પઠમાદિસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact