Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    ઓણિરક્ખકથાવણ્ણના

    Oṇirakkhakathāvaṇṇanā

    ઓણિરક્ખકથાયં ઓણિન્તિ ઓણીતં, આનીતન્તિ અત્થો. ‘‘ઓણિરક્ખસ્સ સન્તિકે ઠપિતં ભણ્ડં ઉપનિધિ વિય સઙ્ગોપનત્થાય અનિક્ખિપિત્વા મુહુત્તં ઓલોકનત્થાય ઠપિતત્તા તસ્સ ઠાનાચાવનમત્તેન પારાજિકં જનેતી’’તિ વદન્તિ.

    Oṇirakkhakathāyaṃ oṇinti oṇītaṃ, ānītanti attho. ‘‘Oṇirakkhassa santike ṭhapitaṃ bhaṇḍaṃ upanidhi viya saṅgopanatthāya anikkhipitvā muhuttaṃ olokanatthāya ṭhapitattā tassa ṭhānācāvanamattena pārājikaṃ janetī’’ti vadanti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact