Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā |
૯-૧૦. ઓવાદૂપસઙ્કમનાદિસિક્ખાપદવણ્ણના
9-10. Ovādūpasaṅkamanādisikkhāpadavaṇṇanā
ઉપોસથસ્સ પુચ્છનં ઉપોસથપુચ્છા, સાવકપચ્ચયં, રસ્સત્તઞ્ચ કત્વા ‘‘ઉપોસથપુચ્છક’’ન્તિ વુત્તાતિ આહ ‘‘ઉપોસથપુચ્છન’’ન્તિ. ઓવાદત્થાયાતિ ઓવાદયાચનત્થાય.
Uposathassa pucchanaṃ uposathapucchā, sāvakapaccayaṃ, rassattañca katvā ‘‘uposathapucchaka’’nti vuttāti āha ‘‘uposathapucchana’’nti. Ovādatthāyāti ovādayācanatthāya.
દસમં ઉત્તાનત્થમેવ.
Dasamaṃ uttānatthameva.
ઓવાદૂપસઙ્કમનાદિસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Ovādūpasaṅkamanādisikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
આરામવગ્ગો છટ્ઠો.
Ārāmavaggo chaṭṭho.