Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદં

    5. Pañcamasikkhāpadaṃ

    ૯૦૩. પઞ્ચમે ‘‘ચીવરસઙ્કમનીય’’ન્તિએત્થ સઙ્કમેતબ્બં પટિદાતબ્બન્તિ સઙ્કમનીયન્તિ કમુધાતુસ્સ પટિદાનત્થઞ્ચ અનીયસદ્દસ્સ કમ્મત્થઞ્ચ, ‘ચીવરઞ્ચ તં સઙ્કમનીયઞ્ચે’તિ ચીવરસઙ્કમનીયન્તિ વિસેસનપરપદભાવઞ્ચ દસ્સેન્તો આહ ‘‘સઙ્કમેતબ્બં ચીવર’’ન્તિ. તત્થ ‘‘સઙ્કમેતબ્બં ચીવર’’ન્તિ ઇમિના કમ્મત્થઞ્ચ વિસેસનપરપદભાવઞ્ચ દસ્સેતિ. ‘‘પટિદાતબ્બચીવર’’ન્તિ ઇમિના કમુધાતુયા અત્થં દસ્સેતિ અધિપ્પાયવસેનાતિ. પઞ્ચમં.

    903. Pañcame ‘‘cīvarasaṅkamanīya’’ntiettha saṅkametabbaṃ paṭidātabbanti saṅkamanīyanti kamudhātussa paṭidānatthañca anīyasaddassa kammatthañca, ‘cīvarañca taṃ saṅkamanīyañce’ti cīvarasaṅkamanīyanti visesanaparapadabhāvañca dassento āha ‘‘saṅkametabbaṃ cīvara’’nti. Tattha ‘‘saṅkametabbaṃ cīvara’’nti iminā kammatthañca visesanaparapadabhāvañca dasseti. ‘‘Paṭidātabbacīvara’’nti iminā kamudhātuyā atthaṃ dasseti adhippāyavasenāti. Pañcamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદં • 5. Pañcamasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદવણ્ણના • 5. Pañcamasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧. પઠમાદિસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact