Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. પઞ્ચઙ્ગસુત્તવણ્ણના

    2. Pañcaṅgasuttavaṇṇanā

    ૧૨. દુતિયે કેવલીતિ કેવલેહિ સકલેહિ ગુણેહિ સમન્નાગતો. વુસિતવાતિ વુત્થબ્રહ્મચરિયવાસો. અસેખેનાતિ અસેખધમ્મપરિયાપન્નેન લોકુત્તરેન. સીલક્ખન્ધેનાતિ સીલરાસિના. વિમુત્તિક્ખન્ધેનાતિ એત્થ ઠપેત્વા સીલાદયો તયો સેસા ફલધમ્મા વિમુત્તિ નામ, વિમુત્તિઞાણદસ્સનં પચ્ચવેક્ખણઞાણં, તં લોકિયમેવ.

    12. Dutiye kevalīti kevalehi sakalehi guṇehi samannāgato. Vusitavāti vutthabrahmacariyavāso. Asekhenāti asekhadhammapariyāpannena lokuttarena. Sīlakkhandhenāti sīlarāsinā. Vimuttikkhandhenāti ettha ṭhapetvā sīlādayo tayo sesā phaladhammā vimutti nāma, vimuttiñāṇadassanaṃ paccavekkhaṇañāṇaṃ, taṃ lokiyameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૨. પઞ્ચઙ્ગસુત્તં • 2. Pañcaṅgasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૭. અવિજ્જાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-7. Avijjāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact