Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૦૨. પણ્ણિકજાતકં

    102. Paṇṇikajātakaṃ

    ૧૦૨.

    102.

    યો દુક્ખફુટ્ઠાય ભવેય્ય તાણં, સો મે પિતા દુબ્ભિ 1 વને કરોતિ;

    Yo dukkhaphuṭṭhāya bhaveyya tāṇaṃ, so me pitā dubbhi 2 vane karoti;

    સા કસ્સ કન્દામિ વનસ્સ મજ્ઝે, યો તાયિતા સો સહસં 3 કરોતીતિ.

    Sā kassa kandāmi vanassa majjhe, yo tāyitā so sahasaṃ 4 karotīti.

    પણ્ણિકજાતકં દુતિયં.

    Paṇṇikajātakaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. દૂભિ (સી॰ પી॰)
    2. dūbhi (sī. pī.)
    3. સહસા (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    4. sahasā (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૦૨] ૨. પણ્ણિકજાતકવણ્ણના • [102] 2. Paṇṇikajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact