Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā |
૧. પરિમણ્ડલાદિસિક્ખાપદવણ્ણના
1. Parimaṇḍalādisikkhāpadavaṇṇanā
સેખિયાનિ ચેવાતિ પઞ્ચસત્તતિ સેખિયાનિ ચેવ. ‘‘ભિક્ખુપાતિમોક્ખવણ્ણનાયં વુત્તનયેનેવ વેદિતબ્બા’’તિ ઇમિના યસ્મા તાદિસંયેવેત્થ અત્થવિનિચ્છયં વિદૂ વદન્તિ, તસ્મા વિસું તેસં અત્થવણ્ણના ન વુત્તા. તત્થ યા વુત્તા, સા ઇધાપિ વુત્તાયેવાતિ દસ્સેતિ.
Sekhiyāni cevāti pañcasattati sekhiyāni ceva. ‘‘Bhikkhupātimokkhavaṇṇanāyaṃ vuttanayeneva veditabbā’’ti iminā yasmā tādisaṃyevettha atthavinicchayaṃ vidū vadanti, tasmā visuṃ tesaṃ atthavaṇṇanā na vuttā. Tattha yā vuttā, sā idhāpi vuttāyevāti dasseti.
પરિમણ્ડલાદિસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Parimaṇḍalādisikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
ઇતિ કઙ્ખાવિતરણિયા પાતિમોક્ખવણ્ણનાય
Iti kaṅkhāvitaraṇiyā pātimokkhavaṇṇanāya
વિનયત્થમઞ્જૂસાયં લીનત્થપ્પકાસનિયં
Vinayatthamañjūsāyaṃ līnatthappakāsaniyaṃ
ભિક્ખુનિપાતિમોક્ખવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Bhikkhunipātimokkhavaṇṇanā niṭṭhitā.