Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. પઠમબલસુત્તવણ્ણના

    7. Paṭhamabalasuttavaṇṇanā

    ૨૭. સત્તમે ઉજ્ઝત્તિબલાતિ ઉજ્ઝાનબલા. બાલાનઞ્હિ ‘‘યં અસુકો ઇદઞ્ચિદઞ્ચ આહ, મં સો આહ, ન અઞ્ઞ’’ન્તિ એવં ઉજ્ઝાનમેવ બલં. નિજ્ઝત્તિબલાતિ ‘‘ન ઇદં એવં, એવં નામેત’’ન્તિ અત્થાનત્થનિજ્ઝાપનંયેવ બલં. પટિસઙ્ખાનબલાતિ પચ્ચવેક્ખણબલા. ખન્તિબલાતિ અધિવાસનબલા.

    27. Sattame ujjhattibalāti ujjhānabalā. Bālānañhi ‘‘yaṃ asuko idañcidañca āha, maṃ so āha, na añña’’nti evaṃ ujjhānameva balaṃ. Nijjhattibalāti ‘‘na idaṃ evaṃ, evaṃ nāmeta’’nti atthānatthanijjhāpanaṃyeva balaṃ. Paṭisaṅkhānabalāti paccavekkhaṇabalā. Khantibalāti adhivāsanabalā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. પઠમબલસુત્તં • 7. Paṭhamabalasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૭. પઠમઉગ્ગસુત્તાદિવણ્ણના • 1-7. Paṭhamauggasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact