Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. પઠમકણ્હસપ્પસુત્તવણ્ણના

    9. Paṭhamakaṇhasappasuttavaṇṇanā

    ૨૨૯. નવમે સભીરૂતિ સનિદ્દો મહાનિદ્દં નિદ્દાયતિ. સપ્પટિભયોતિ તં નિસ્સાય ભયં ઉપ્પજ્જતિ, તસ્મા સપ્પટિભયો. મિત્તદુબ્ભીતિ પાનભોજનદાયકમ્પિ મિત્તં દુબ્ભતિ હિંસતિ. માતુગામેપિ એસેવ નયો.

    229. Navame sabhīrūti saniddo mahāniddaṃ niddāyati. Sappaṭibhayoti taṃ nissāya bhayaṃ uppajjati, tasmā sappaṭibhayo. Mittadubbhīti pānabhojanadāyakampi mittaṃ dubbhati hiṃsati. Mātugāmepi eseva nayo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. પઠમકણ્હસપ્પસુત્તં • 9. Paṭhamakaṇhasappasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. પઠમદીઘચારિકસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Paṭhamadīghacārikasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact