Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૨. પઠમસમાધિસુત્તવણ્ણના
2. Paṭhamasamādhisuttavaṇṇanā
૯૨. દુતિયે અજ્ઝત્તં ચેતોસમથસ્સાતિ નિયકજ્ઝત્તે અપ્પનાચિત્તસમાધિસ્સ. અધિપઞ્ઞાધમ્મવિપસ્સનાયાતિ સઙ્ખારપરિગ્ગાહકવિપસ્સનાઞાણસ્સ. તઞ્હિ અધિપઞ્ઞાસઙ્ખાતઞ્ચ, પઞ્ચક્ખન્ધસઙ્ખાતેસુ ચ ધમ્મેસુ વિપસ્સનાભૂતં, તસ્મા ‘‘અધિપઞ્ઞાધમ્મવિપસ્સના’’તિ વુચ્ચતીતિ.
92. Dutiye ajjhattaṃ cetosamathassāti niyakajjhatte appanācittasamādhissa. Adhipaññādhammavipassanāyāti saṅkhārapariggāhakavipassanāñāṇassa. Tañhi adhipaññāsaṅkhātañca, pañcakkhandhasaṅkhātesu ca dhammesu vipassanābhūtaṃ, tasmā ‘‘adhipaññādhammavipassanā’’ti vuccatīti.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૨. પઠમસમાધિસુત્તં • 2. Paṭhamasamādhisuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૨. અસુરસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Asurasuttādivaṇṇanā