Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૯. છત્તુપાહનવગ્ગો

    9. Chattupāhanavaggo

    ૧. પઠમસિક્ખાપદ-અત્થયોજના

    1. Paṭhamasikkhāpada-atthayojanā

    ૧૧૮૧. છત્તવગ્ગસ્સ પઠમે કદ્દમાદીનીતિ ચિક્ખલ્લાદીનિ. આદિસદ્દેન ઉદકાદીનિ સઙ્ગણ્હાતિ. ગચ્છાદીનીતિ ખુદ્દપાદપાદીનિ. આદિસદ્દેન અઞ્ઞાનિપિ છત્તં ધારેતું અસક્કુણેય્યાનિ સમ્બાધટ્ઠાનાનિ સઙ્ગણ્હાતીતિ. પઠમં.

    1181. Chattavaggassa paṭhame kaddamādīnīti cikkhallādīni. Ādisaddena udakādīni saṅgaṇhāti. Gacchādīnīti khuddapādapādīni. Ādisaddena aññānipi chattaṃ dhāretuṃ asakkuṇeyyāni sambādhaṭṭhānāni saṅgaṇhātīti. Paṭhamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૧. પઠમસિક્ખાપદં • 1. Paṭhamasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૧. પઠમસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧. પઠમાદિસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact