Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. પટિચ્છન્નસુત્તવણ્ણના

    9. Paṭicchannasuttavaṇṇanā

    ૧૩૨. નવમે આવહન્તીતિ નિય્યન્તિ. પટિચ્છન્નો આવહતીતિ પટિચ્છન્નોવ હુત્વા નિય્યાતિ. વિવટો વિરોચતીતિ એત્થ એકતો ઉભતો અત્તતો સબ્બત્થકતોતિ ચતુબ્બિધા વિવટતા વેદિતબ્બા. તત્થ એકતો વિવટં નામ અસાધારણસિક્ખાપદં. ઉભતો વિવટં નામ સાધારણસિક્ખાપદં. અત્તતો વિવટં નામ પટિલદ્ધધમ્મગુણો. સબ્બત્થકવિવટં નામ તેપિટકં બુદ્ધવચનં.

    132. Navame āvahantīti niyyanti. Paṭicchanno āvahatīti paṭicchannova hutvā niyyāti. Vivaṭo virocatīti ettha ekato ubhato attato sabbatthakatoti catubbidhā vivaṭatā veditabbā. Tattha ekato vivaṭaṃ nāma asādhāraṇasikkhāpadaṃ. Ubhato vivaṭaṃ nāma sādhāraṇasikkhāpadaṃ. Attato vivaṭaṃ nāma paṭiladdhadhammaguṇo. Sabbatthakavivaṭaṃ nāma tepiṭakaṃ buddhavacanaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. પટિચ્છન્નસુત્તં • 9. Paṭicchannasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૯. પટિચ્છન્નસુત્તવણ્ણના • 9. Paṭicchannasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact