Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૦. પેમસુત્તવણ્ણના

    10. Pemasuttavaṇṇanā

    ૨૦૦. દસમે ન ઉસ્સેનેતીતિ દિટ્ઠિવસેન ન ઉક્ખિપતિ. ન પટિસેનેતીતિ પટિવિરુદ્ધો હુત્વા કલહભણ્ડનવસેન ન ઉક્ખિપતિ. ન ધૂપાયતીતિ અજ્ઝત્તિકસ્સ ઉપાદાય તણ્હાવિચરિતવસેન ન ધૂપાયતિ. ન પજ્જલતીતિ બાહિરસ્સ ઉપાદાય તણ્હાવિચરિતવસેન ન પજ્જલતિ. ન સમ્પજ્ઝાયતીતિ અસ્મિમાનવસેન ન સમ્પજ્ઝાયતિ. સેસં પાળિનયેનેવ વેદિતબ્બં. ઇમસ્મિં સુત્તે વટ્ટવિવટ્ટં કથિતન્તિ.

    200. Dasame na ussenetīti diṭṭhivasena na ukkhipati. Na paṭisenetīti paṭiviruddho hutvā kalahabhaṇḍanavasena na ukkhipati. Na dhūpāyatīti ajjhattikassa upādāya taṇhāvicaritavasena na dhūpāyati. Na pajjalatīti bāhirassa upādāya taṇhāvicaritavasena na pajjalati. Na sampajjhāyatīti asmimānavasena na sampajjhāyati. Sesaṃ pāḷinayeneva veditabbaṃ. Imasmiṃ sutte vaṭṭavivaṭṭaṃ kathitanti.

    મહાવગ્ગો પઞ્ચમો.

    Mahāvaggo pañcamo.

    ચતુત્થપણ્ણાસકં નિટ્ઠિતં.

    Catutthapaṇṇāsakaṃ niṭṭhitaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧૦. પેમસુત્તં • 10. Pemasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૯-૧૦. તણ્હાસુત્તાદિવણ્ણના • 9-10. Taṇhāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact