Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૬. પિણ્ડચારિકવત્તકથા

    6. Piṇḍacārikavattakathā

    ૩૬૬. પિણ્ડચારિકવત્તે એવં વિનિચ્છયો વેદિતબ્બોતિ યોજના. કપ્પાસં વા ગહેત્વાતિ સમ્બન્ધો. યઞ્ચાતિ યઞ્ચ કિઞ્ચિ વત્થું, ગહેત્વાતિ સમ્બન્ધો. કરોન્તી ઠિતા વાતિ કરોન્તી હુત્વા ઠિતા વા. ન્તિ કમ્મં. ન ચ ભિક્ખાદાયિકાયાતિ ઇત્થિલિઙ્ગવસેન વુત્તત્તા ઇત્થિયા એવ મુખં ન ઉલ્લોકેતબ્બન્તિ અત્થં પટિક્ખિપન્તો આહ ‘‘ઇત્થી વા હોતૂ’’તિઆદિ. ‘‘ભિક્ખાદાનસમયે’’તિ ઇમિના અઞ્ઞસ્મિં સમયે ઓલોકેન્તોપિ નત્થિ દોસોતિ દસ્સેતિ. એકસ્મિં કાલે ભિક્ખાય દદમાનાય સબ્બકાલમ્પિ ન ઓલોકેતબ્બન્તિ અનિચ્છિતત્થં પટિક્ખિપતિ.

    366. Piṇḍacārikavatte evaṃ vinicchayo veditabboti yojanā. Kappāsaṃ vā gahetvāti sambandho. Yañcāti yañca kiñci vatthuṃ, gahetvāti sambandho. Karontī ṭhitā vāti karontī hutvā ṭhitā vā. Tanti kammaṃ. Na ca bhikkhādāyikāyāti itthiliṅgavasena vuttattā itthiyā eva mukhaṃ na ulloketabbanti atthaṃ paṭikkhipanto āha ‘‘itthī vā hotū’’tiādi. ‘‘Bhikkhādānasamaye’’ti iminā aññasmiṃ samaye olokentopi natthi dosoti dasseti. Ekasmiṃ kāle bhikkhāya dadamānāya sabbakālampi na oloketabbanti anicchitatthaṃ paṭikkhipati.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / ૬. પિણ્ડચારિકવત્તકથા • 6. Piṇḍacārikavattakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / પિણ્ડચારિકવત્તકથા • Piṇḍacārikavattakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / પિણ્ડચારિકવત્તકથાવણ્ણના • Piṇḍacārikavattakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact