Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨. પુચિમન્દવગ્ગો

    2. Pucimandavaggo

    ૩૧૧. પુચિમન્દજાતકં (૪-૨-૧)

    311. Pucimandajātakaṃ (4-2-1)

    ૪૧.

    41.

    ઉટ્ઠેહિ ચોર કિં સેસિ, કો અત્થો સુપનેન 1 તે;

    Uṭṭhehi cora kiṃ sesi, ko attho supanena 2 te;

    મા તં ગહેસું 3 રાજાનો, ગામે કિબ્બિસકારકં.

    Mā taṃ gahesuṃ 4 rājāno, gāme kibbisakārakaṃ.

    ૪૨.

    42.

    યં નુ 5 ચોરં ગહેસ્સન્તિ, ગામે કિબ્બિસકારકં;

    Yaṃ nu 6 coraṃ gahessanti, gāme kibbisakārakaṃ;

    કિં તત્થ પુચિમન્દસ્સ, વને જાતસ્સ તિટ્ઠતો.

    Kiṃ tattha pucimandassa, vane jātassa tiṭṭhato.

    ૪૩.

    43.

    ન ત્વં અસ્સત્થ જાનાસિ, મમ ચોરસ્સ ચન્તરં;

    Na tvaṃ assattha jānāsi, mama corassa cantaraṃ;

    ચોરં ગહેત્વા રાજાનો, ગામે કિબ્બિસકારકં;

    Coraṃ gahetvā rājāno, gāme kibbisakārakaṃ;

    અપ્પેન્તિ 7 નિમ્બસૂલસ્મિં, તસ્મિં મે સઙ્કતે મનો.

    Appenti 8 nimbasūlasmiṃ, tasmiṃ me saṅkate mano.

    ૪૪.

    44.

    સઙ્કેય્ય સઙ્કિતબ્બાનિ, રક્ખેય્યાનાગતં ભયં;

    Saṅkeyya saṅkitabbāni, rakkheyyānāgataṃ bhayaṃ;

    અનાગતભયા ધીરો, ઉભો લોકે અવેક્ખતીતિ.

    Anāgatabhayā dhīro, ubho loke avekkhatīti.

    પુચિમન્દજાતકં પઠમં.

    Pucimandajātakaṃ paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. સુપિતેન (સી॰), સુપિનેન (પી॰ ક॰)
    2. supitena (sī.), supinena (pī. ka.)
    3. ગણ્હેય્યું (ક॰)
    4. gaṇheyyuṃ (ka.)
    5. નૂન (સ્યા॰)
    6. nūna (syā.)
    7. અચ્ચેન્તિ (સ્યા॰)
    8. accenti (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૧૧] ૧. પુચિમન્દજાતકવણ્ણના • [311] 1. Pucimandajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact