Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૧૫. સબ્બમંસલાભજાતકં (૪-૨-૫)

    315. Sabbamaṃsalābhajātakaṃ (4-2-5)

    ૫૭.

    57.

    ફરુસા વત તે વાચા, મંસં 1 યાચનકો અસિ 2;

    Pharusā vata te vācā, maṃsaṃ 3 yācanako asi 4;

    કિલોમસદિસી 5 વાચા, કિલોમં સમ્મ દમ્મિ તે.

    Kilomasadisī 6 vācā, kilomaṃ samma dammi te.

    ૫૮.

    58.

    અઙ્ગમેતં મનુસ્સાનં, ભાતા લોકે પવુચ્ચતિ;

    Aṅgametaṃ manussānaṃ, bhātā loke pavuccati;

    અઙ્ગસ્સ સદિસી વાચા 7, અઙ્ગં સમ્મ દદામિ તે.

    Aṅgassa sadisī vācā 8, aṅgaṃ samma dadāmi te.

    ૫૯.

    59.

    તાતાતિ પુત્તો વદમાનો, કમ્પેતિ 9 હદયં પિતુ;

    Tātāti putto vadamāno, kampeti 10 hadayaṃ pitu;

    હદયસ્સ સદિસી 11 વાચા, હદયં સમ્મ દમ્મિ તે.

    Hadayassa sadisī 12 vācā, hadayaṃ samma dammi te.

    ૬૦.

    60.

    યસ્સ ગામે સખા નત્થિ, યથારઞ્ઞં તથેવ તં;

    Yassa gāme sakhā natthi, yathāraññaṃ tatheva taṃ;

    સબ્બસ્સ સદિસી વાચા, સબ્બં સમ્મ દદામિ તેતિ.

    Sabbassa sadisī vācā, sabbaṃ samma dadāmi teti.

    સબ્બમંસલાભજાતકં 13 પઞ્ચમં.

    Sabbamaṃsalābhajātakaṃ 14 pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. સમ્મ (પી॰ ક॰)
    2. ચસિ (પી॰)
    3. samma (pī. ka.)
    4. casi (pī.)
    5. કિલોમસ્સ સદિસા (પી॰)
    6. kilomassa sadisā (pī.)
    7. અઙ્ગસ્સદિસી તે વાચા (ક॰)
    8. aṅgassadisī te vācā (ka.)
    9. સમ્મેતિ (ક॰)
    10. sammeti (ka.)
    11. હદયસ્સદિસી (ક॰)
    12. hadayassadisī (ka.)
    13. મંસજાતકં (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    14. maṃsajātakaṃ (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૧૫] ૫. સબ્બમંસલાભજાતકવણ્ણના • [315] 5. Sabbamaṃsalābhajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact