Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. સક્ખિભબ્બસુત્તવણ્ણના

    7. Sakkhibhabbasuttavaṇṇanā

    ૭૧. સત્તમે તત્ર તત્રાતિ તસ્મિં તસ્મિં વિસેસે. સક્ખિભબ્બતન્તિ પચ્ચક્ખભાવં. આયતનેતિ કારણે. હાનભાગિયાદયો વિસુદ્ધિમગ્ગે (વિસુદ્ધિ॰ ૧.૩૯) સંવણ્ણિતા. અસક્કચ્ચકારીતિ ન સુકતકારી, ન આદરકારી. અસપ્પાયકારીતિ ન સપ્પાયકારી, ન ઉપકારભૂતધમ્મકારી.

    71. Sattame tatra tatrāti tasmiṃ tasmiṃ visese. Sakkhibhabbatanti paccakkhabhāvaṃ. Āyataneti kāraṇe. Hānabhāgiyādayo visuddhimagge (visuddhi. 1.39) saṃvaṇṇitā. Asakkaccakārīti na sukatakārī, na ādarakārī. Asappāyakārīti na sappāyakārī, na upakārabhūtadhammakārī.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. સક્ખિભબ્બસુત્તં • 7. Sakkhibhabbasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૭-૧૦. સક્ખિભબ્બસુત્તાદિવણ્ણના • 7-10. Sakkhibhabbasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact