Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૬૭. સાળિયજાતકં (૫-૨-૭)

    367. Sāḷiyajātakaṃ (5-2-7)

    ૯૦.

    90.

    ય્વાયં સાળિય 1 છાપોતિ, કણ્હસપ્પં અગાહયિ;

    Yvāyaṃ sāḷiya 2 chāpoti, kaṇhasappaṃ agāhayi;

    તેન સપ્પેનયં દટ્ઠો, હતો પાપાનુસાસકો.

    Tena sappenayaṃ daṭṭho, hato pāpānusāsako.

    ૯૧.

    91.

    અહન્તાર 3 મહન્તારં, યો નરો હન્તુમિચ્છતિ;

    Ahantāra 4 mahantāraṃ, yo naro hantumicchati;

    એવં સો નિહતો સેતિ, યથાયં પુરિસો હતો.

    Evaṃ so nihato seti, yathāyaṃ puriso hato.

    ૯૨.

    92.

    અહન્તાર 5 મઘાતેન્તં, યો નરો હન્તુમિચ્છતિ;

    Ahantāra 6 maghātentaṃ, yo naro hantumicchati;

    એવં સો નિહતો સેતિ, યથાયં પુરિસો હતો.

    Evaṃ so nihato seti, yathāyaṃ puriso hato.

    ૯૩.

    93.

    યથા પંસુમુટ્ઠિં પુરિસો, પટિવાતં પટિક્ખિપે;

    Yathā paṃsumuṭṭhiṃ puriso, paṭivātaṃ paṭikkhipe;

    તમેવ સો રજો હન્તિ, તથાયં પુરિસો હતો.

    Tameva so rajo hanti, tathāyaṃ puriso hato.

    ૯૪.

    94.

    યો અપ્પદુટ્ઠસ્સ નરસ્સ દુસ્સતિ, સુદ્ધસ્સ પોસસ્સ અનઙ્ગણસ્સ;

    Yo appaduṭṭhassa narassa dussati, suddhassa posassa anaṅgaṇassa;

    તમેવ બાલં પચ્ચેતિ પાપં, સુખુમો રજો પટિવાતંવ ખિત્તોતિ.

    Tameva bālaṃ pacceti pāpaṃ, sukhumo rajo paṭivātaṃva khittoti.

    સાળિયજાતકં સત્તમં.

    Sāḷiyajātakaṃ sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. સાલિય (સી॰ સ્યા॰ પી॰), સાળિક (?)
    2. sāliya (sī. syā. pī.), sāḷika (?)
    3. અહનન્ત (પી॰), અહરન્ત (?)
    4. ahananta (pī.), aharanta (?)
    5. અહનન્ત (સી॰ સ્યા॰ પી॰), અહરન્ત (?)
    6. ahananta (sī. syā. pī.), aharanta (?)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૬૭] ૭. સાળિયજાતકવણ્ણના • [367] 7. Sāḷiyajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact