Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi

    ૧૮૯. સમાદાયસત્તકં

    189. Samādāyasattakaṃ

    ૩૧૨. ભિક્ખુ અત્થતકથિનો કતચીવરં સમાદાય પક્કમતિ ‘‘ન પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ. તસ્સ ભિક્ખુનો પક્કમનન્તિકો કથિનુદ્ધારો.

    312. Bhikkhu atthatakathino katacīvaraṃ samādāya pakkamati ‘‘na paccessa’’nti. Tassa bhikkhuno pakkamanantiko kathinuddhāro.

    ભિક્ખુ અત્થતકથિનો ચીવરં સમાદાય પક્કમતિ. તસ્સ બહિસીમગતસ્સ એવં હોતિ – ‘‘ઇધેવિમં ચીવરં કારેસ્સં, ન પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ. સો તં ચીવરં કારેતિ. તસ્સ ભિક્ખુનો નિટ્ઠાનન્તિકો કથિનુદ્ધારો.

    Bhikkhu atthatakathino cīvaraṃ samādāya pakkamati. Tassa bahisīmagatassa evaṃ hoti – ‘‘idhevimaṃ cīvaraṃ kāressaṃ, na paccessa’’nti. So taṃ cīvaraṃ kāreti. Tassa bhikkhuno niṭṭhānantiko kathinuddhāro.

    ભિક્ખુ અત્થતકથિનો ચીવરં સમાદાય પક્કમતિ. તસ્સ બહિસીમગતસ્સ એવં હોતિ – ‘‘ઇધેવિમં ચીવરં કારેસ્સં, ન પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ. તસ્સ ભિક્ખુનો સન્નિટ્ઠાનન્તિકો કથિનુદ્ધારો.

    Bhikkhu atthatakathino cīvaraṃ samādāya pakkamati. Tassa bahisīmagatassa evaṃ hoti – ‘‘idhevimaṃ cīvaraṃ kāressaṃ, na paccessa’’nti. Tassa bhikkhuno sanniṭṭhānantiko kathinuddhāro.

    ભિક્ખુ અત્થતકથિનો ચીવરં સમાદાય પક્કમતિ. તસ્સ બહિસીમગતસ્સ એવં હોતિ – ‘‘ઇધેવિમં ચીવરં કારેસ્સં, ન પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ. સો તં ચીવરં કારેતિ. તસ્સ તં ચીવરં કયિરમાનં નસ્સતિ. તસ્સ ભિક્ખુનો નાસનન્તિકો કથિનુદ્ધારો.

    Bhikkhu atthatakathino cīvaraṃ samādāya pakkamati. Tassa bahisīmagatassa evaṃ hoti – ‘‘idhevimaṃ cīvaraṃ kāressaṃ, na paccessa’’nti. So taṃ cīvaraṃ kāreti. Tassa taṃ cīvaraṃ kayiramānaṃ nassati. Tassa bhikkhuno nāsanantiko kathinuddhāro.

    ભિક્ખુ અત્થતકથિનો ચીવરં સમાદાય પક્કમતિ – ‘‘પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ. સો બહિસીમગતો તં ચીવરં કારેતિ. સો કતચીવરો સુણાતિ – ‘‘ઉબ્ભતં કિર તસ્મિં આવાસે કથિન’’ન્તિ. તસ્સ ભિક્ખુનો સવનન્તિકો કથિનુદ્ધારો.

    Bhikkhu atthatakathino cīvaraṃ samādāya pakkamati – ‘‘paccessa’’nti. So bahisīmagato taṃ cīvaraṃ kāreti. So katacīvaro suṇāti – ‘‘ubbhataṃ kira tasmiṃ āvāse kathina’’nti. Tassa bhikkhuno savanantiko kathinuddhāro.

    ભિક્ખુ અત્થતકથિનો ચીવરં સમાદાય પક્કમતિ – ‘‘પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ. સો બહિસીમગતો તં ચીવરં કારેતિ. સો કતચીવરો – ‘‘પચ્ચેસ્સં પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ – બહિદ્ધા કથિનુદ્ધારં વીતિનામેતિ. તસ્સ ભિક્ખુનો સીમાતિક્કન્તિકો કથિનુદ્ધારો.

    Bhikkhu atthatakathino cīvaraṃ samādāya pakkamati – ‘‘paccessa’’nti. So bahisīmagato taṃ cīvaraṃ kāreti. So katacīvaro – ‘‘paccessaṃ paccessa’’nti – bahiddhā kathinuddhāraṃ vītināmeti. Tassa bhikkhuno sīmātikkantiko kathinuddhāro.

    ભિક્ખુ અત્થતકથિનો ચીવરં સમાદાય પક્કમતિ – ‘‘પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ. સો બહિસીમગતો તં ચીવરં કારેતિ. સો કતચીવરો – ‘‘પચ્ચેસ્સં પચ્ચેસ્સ’’ન્તિ – સમ્ભુણાતિ કથિનુદ્ધારં. તસ્સ ભિક્ખુનો સહ ભિક્ખૂહિ કથિનુદ્ધારો.

    Bhikkhu atthatakathino cīvaraṃ samādāya pakkamati – ‘‘paccessa’’nti. So bahisīmagato taṃ cīvaraṃ kāreti. So katacīvaro – ‘‘paccessaṃ paccessa’’nti – sambhuṇāti kathinuddhāraṃ. Tassa bhikkhuno saha bhikkhūhi kathinuddhāro.

    સમાદાયસત્તકં નિટ્ઠિતં.

    Samādāyasattakaṃ niṭṭhitaṃ.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / આદાયસત્તકાદિકથાવણ્ણના • Ādāyasattakādikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / આદાયસત્તકકથાવણ્ણના • Ādāyasattakakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૮૮. આદાયસત્તકકથા • 188. Ādāyasattakakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact