Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
(૧૦) ૫. સામઞ્ઞવગ્ગો
(10) 5. Sāmaññavaggo
૯૧. ઇતો પરં અથ ખો બોજ્ઝા ઉપાસિકાતિઆદીસુ બોજ્ઝા ઉપાસિકા, સિરિમા ઉપાસિકા, પદુમા ઉપાસિકા, સુતના ઉપાસિકા, મનુજા ઉપાસિકા, ઉત્તરા ઉપાસિકા, મુત્તા ઉપાસિકા, ખેમા ઉપાસિકા, રુચી ઉપાસિકા, ચુન્દી રાજકુમારી, બિમ્બી ઉપાસિકા, સુમના રાજકુમારી, મલ્લિકા દેવી , તિસ્સા ઉપાસિકા, તિસ્સામાતા ઉપાસિકા, સોણા ઉપાસિકા, સોણાય માતા ઉપાસિકા, કાણા ઉપાસિકા, કાણમાતા ઉપાસિકા, ઉત્તરા નન્દમાતા, વિસાખા મિગારમાતા, ખુજ્જુત્તરા ઉપાસિકા, સામાવતી ઉપાસિકા, સુપ્પવાસા કોલિયધીતા, સુપ્પિયા ઉપાસિકા, નકુલમાતા ગહપતાનીતિ ઇમાસં એત્તકાનં અટ્ઠઙ્ગસમન્નાગતં ઉપોસથકમ્મમેવ કથિતં. ઇચ્છન્તેન વિત્થારેત્વા કથેતબ્બં. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનત્થમેવાતિ.
91. Ito paraṃ atha kho bojjhā upāsikātiādīsu bojjhā upāsikā, sirimā upāsikā, padumā upāsikā, sutanā upāsikā, manujā upāsikā, uttarā upāsikā, muttā upāsikā, khemā upāsikā, rucī upāsikā, cundī rājakumārī, bimbī upāsikā, sumanā rājakumārī, mallikā devī , tissā upāsikā, tissāmātā upāsikā, soṇā upāsikā, soṇāya mātā upāsikā, kāṇā upāsikā, kāṇamātā upāsikā, uttarā nandamātā, visākhā migāramātā, khujjuttarā upāsikā, sāmāvatī upāsikā, suppavāsā koliyadhītā, suppiyā upāsikā, nakulamātā gahapatānīti imāsaṃ ettakānaṃ aṭṭhaṅgasamannāgataṃ uposathakammameva kathitaṃ. Icchantena vitthāretvā kathetabbaṃ. Sesaṃ sabbattha uttānatthamevāti.
મનોરથપૂરણિયા અઙ્ગુત્તરનિકાય-અટ્ઠકથાય
Manorathapūraṇiyā aṅguttaranikāya-aṭṭhakathāya
અટ્ઠકનિપાતસ્સ સંવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Aṭṭhakanipātassa saṃvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / (૧૦) ૫. સામઞ્ઞવગ્ગો • (10) 5. Sāmaññavaggo
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. સદ્ધાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Saddhāsuttādivaṇṇanā