Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
નમો તસ્સ ભગવતો અરહતો સમ્માસમ્બુદ્ધસ્સ
Namo tassa bhagavato arahato sammāsambuddhassa
અઙ્ગુત્તરનિકાયે
Aṅguttaranikāye
પઞ્ચકનિપાત-અટ્ઠકથા
Pañcakanipāta-aṭṭhakathā
૧. પઠમપણ્ણાસકં
1. Paṭhamapaṇṇāsakaṃ
૧. સેખબલવગ્ગો
1. Sekhabalavaggo
૧. સંખિત્તસુત્તવણ્ણના
1. Saṃkhittasuttavaṇṇanā
૧. પઞ્ચકનિપાતસ્સ પઠમે સત્તન્નં સેખાનં બલાનીતિ સેખબલાનિ. સદ્ધાબલાદીસુ અસ્સદ્ધિયે ન કમ્પતીતિ સદ્ધાબલં. અહિરિકે ન કમ્પતીતિ હિરીબલં. અનોત્તપ્પે ન કમ્પતીતિ ઓત્તપ્પબલં. કોસજ્જે ન કમ્પતીતિ વીરિયબલં. અવિજ્જાય ન કમ્પતીતિ પઞ્ઞાબલં. તસ્માતિ યસ્મા ઇમાનિ સત્તન્નં સેખાનં બલાનિ, તસ્મા.
1. Pañcakanipātassa paṭhame sattannaṃ sekhānaṃ balānīti sekhabalāni. Saddhābalādīsu assaddhiye na kampatīti saddhābalaṃ. Ahirike na kampatīti hirībalaṃ. Anottappe na kampatīti ottappabalaṃ. Kosajje na kampatīti vīriyabalaṃ. Avijjāya na kampatīti paññābalaṃ. Tasmāti yasmā imāni sattannaṃ sekhānaṃ balāni, tasmā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. સંખિત્તસુત્તં • 1. Saṃkhittasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬. મહાસુપિનસુત્તવણ્ણના • 6. Mahāsupinasuttavaṇṇanā