Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૭. સઞ્ચિચ્ચસિક્ખાપદવણ્ણના

    7. Sañciccasikkhāpadavaṇṇanā

    કુક્કુચ્ચં ઉપ્પાદેન્તસ્સાતિ (વજિર॰ ટી॰ પાચિત્તિય ૪૬૮) સંસયં જનેન્તસ્સ. પરો કુક્કુચ્ચં ઉપ્પાદેતુ વા, મા વા, તં અપ્પમાણં. મઞ્ઞેતિ તક્કયામિ. આદિસદ્દેન ‘‘વિકાલે મઞ્ઞે તયા ભુત્તં, મજ્જં મઞ્ઞે તયા પીતં, માતુગામેન સદ્ધિં રહો મઞ્ઞે તયા નિસિન્ન’’ન્તિઆદીનં (પાચિ॰ ૪૬૬) ગહણં. અનુપસમ્પન્નેતિ સામણેરે.

    Kukkuccaṃ uppādentassāti (vajira. ṭī. pācittiya 468) saṃsayaṃ janentassa. Paro kukkuccaṃ uppādetu vā, mā vā, taṃ appamāṇaṃ. Maññeti takkayāmi. Ādisaddena ‘‘vikāle maññe tayā bhuttaṃ, majjaṃ maññe tayā pītaṃ, mātugāmena saddhiṃ raho maññe tayā nisinna’’ntiādīnaṃ (pāci. 466) gahaṇaṃ. Anupasampanneti sāmaṇere.

    સઞ્ચિચ્ચસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sañciccasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact