Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    સઙ્ગામદ્વયવણ્ણના

    Saṅgāmadvayavaṇṇanā

    ૩૬૫. ઠાનનિસજ્જવત્તાદિનિસ્સિતાતિ ‘‘એવં ઠાતબ્બં, એવં નિસીદિતબ્બ’’ન્તિ એવમાદિકા. સઞ્ઞાજનનત્થન્તિ ચુદિતકચોદકાનં સઞ્ઞુપ્પાદનત્થં. અનુયોગવત્તં કથાપેત્વાતિ ‘‘કિં અનુયોગવત્તં જાનાસી’’તિ પુચ્છિત્વા તેનેવ કથાપેત્વા.

    365.Ṭhānanisajjavattādinissitāti ‘‘evaṃ ṭhātabbaṃ, evaṃ nisīditabba’’nti evamādikā. Saññājananatthanti cuditakacodakānaṃ saññuppādanatthaṃ. Anuyogavattaṃ kathāpetvāti ‘‘kiṃ anuyogavattaṃ jānāsī’’ti pucchitvā teneva kathāpetvā.

    ૩૭૫. નીલાદિવણ્ણાવણ્ણવસેનાતિ નીલાદિવણ્ણવસેન આરોગ્યત્થાદિઅવણ્ણવસેન ચ.

    375.Nīlādivaṇṇāvaṇṇavasenāti nīlādivaṇṇavasena ārogyatthādiavaṇṇavasena ca.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi
    ૧. અનુવિજ્જકસ્સપટિપત્તિ • 1. Anuvijjakassapaṭipatti
    ૧. વોહરન્તેન જાનિતબ્બાદિ • 1. Voharantena jānitabbādi

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā
    અનુવિજ્જકસ્સ પટિપત્તિવણ્ણના • Anuvijjakassa paṭipattivaṇṇanā
    વોહરન્તેન જાનિતબ્બાદિવણ્ણના • Voharantena jānitabbādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā
    અનુવિજ્જકસ્સપટિપત્તિવણ્ણના • Anuvijjakassapaṭipattivaṇṇanā
    વોહરન્તેનજાનિતબ્બાદિવણ્ણના • Voharantenajānitabbādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā
    અનુવિજ્જકસ્સ પટિપત્તિવણ્ણના • Anuvijjakassa paṭipattivaṇṇanā
    વોહરન્તેન જાનિતબ્બાદિવણ્ણના • Voharantena jānitabbādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
    અનુવિજ્જકસ્સ પટિપત્તિવણ્ણના • Anuvijjakassa paṭipattivaṇṇanā
    વોહરન્તેન જાનિતબ્બાદિવણ્ણના • Voharantena jānitabbādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact