Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૪. સઙ્ઘાટિચારસિક્ખાપદવણ્ણના

    4. Saṅghāṭicārasikkhāpadavaṇṇanā

    ‘‘ઇદં મે ચીવરં મહગ્ઘં ઈદિસે ચોરભયે ન સક્કા ધારેતુન્તિ એવરૂપાસુ આપદાસૂ’’તિ એત્થ પાઠો. સો પન કાકપદસઞ્જનિતમોહેહિ લેખકેહિ ઉપરિસિક્ખાપદે લિખિતો. કિઞ્ચાપિ તત્થ લિખિતો, એત્થેવ પન દટ્ઠબ્બો.

    ‘‘Idaṃme cīvaraṃ mahagghaṃ īdise corabhaye na sakkā dhāretunti evarūpāsu āpadāsū’’ti ettha pāṭho. So pana kākapadasañjanitamohehi lekhakehi uparisikkhāpade likhito. Kiñcāpi tattha likhito, ettheva pana daṭṭhabbo.

    સઙ્ઘાટિચારસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Saṅghāṭicārasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact