Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૫-૬. સઞ્ઞાસુત્તદ્વયવણ્ણના

    5-6. Saññāsuttadvayavaṇṇanā

    ૪૮-૪૯. પઞ્ચમે અમતોગધાતિ નિબ્બાનપતિટ્ઠા. અમતપરિયોસાનાતિ નિબ્બાનાવસાના. છટ્ઠે મેથુનધમ્મસમાપત્તિયાતિ મેથુનધમ્મેન સમઙ્ગિભાવતો. ન્હારુદદ્દુલન્તિ ન્હારુખણ્ડં ન્હારુવિલેખનં વા. અનુસન્દતીતિ પવત્તતિ. નત્થિ મે પુબ્બેનાપરં વિસેસોતિ નત્થિ મય્હં પુબ્બેન અભાવિતકાલેન સદ્ધિં અપરં ભાવિતકાલે વિસેસો. લોકચિત્રેસૂતિ તિધાતુકલોકસન્નિવાસસઙ્ખાતેસુ લોકચિત્રેસુ. આલસ્યેતિ આલસિયભાવે. વિસ્સટ્ઠિયેતિ વિસ્સટ્ઠભાવે. અનનુયોગેતિ યોગસ્સ અનનુયુઞ્જને. અહઙ્કારમમઙ્કારમાનાપગતન્તિ અહઙ્કારદિટ્ઠિતો ચ મમઙ્કારતણ્હાતો ચ નવવિધમાનતો ચ અપગતં. વિધાસમતિક્કન્તન્તિ તિસ્સો વિધા અતિક્કન્તં. સન્તન્તિ તપ્પચ્ચનીકકિલેસેહિ સન્તં. સુવિમુત્તન્તિ પઞ્ચહિ વિમુત્તીહિ સુટ્ઠુ વિમુત્તં.

    48-49. Pañcame amatogadhāti nibbānapatiṭṭhā. Amatapariyosānāti nibbānāvasānā. Chaṭṭhe methunadhammasamāpattiyāti methunadhammena samaṅgibhāvato. Nhārudaddulanti nhārukhaṇḍaṃ nhāruvilekhanaṃ vā. Anusandatīti pavattati. Natthi me pubbenāparaṃ visesoti natthi mayhaṃ pubbena abhāvitakālena saddhiṃ aparaṃ bhāvitakāle viseso. Lokacitresūti tidhātukalokasannivāsasaṅkhātesu lokacitresu. Ālasyeti ālasiyabhāve. Vissaṭṭhiyeti vissaṭṭhabhāve. Ananuyogeti yogassa ananuyuñjane. Ahaṅkāramamaṅkāramānāpagatanti ahaṅkāradiṭṭhito ca mamaṅkārataṇhāto ca navavidhamānato ca apagataṃ. Vidhāsamatikkantanti tisso vidhā atikkantaṃ. Santanti tappaccanīkakilesehi santaṃ. Suvimuttanti pañcahi vimuttīhi suṭṭhu vimuttaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૫. પઠમસઞ્ઞાસુત્તં • 5. Paṭhamasaññāsuttaṃ
    ૬. દુતિયસઞ્ઞાસુત્તં • 6. Dutiyasaññāsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)
    ૪-૫. દુતિયઅગ્ગિસુત્તાદિવણ્ણના • 4-5. Dutiyaaggisuttādivaṇṇanā
    ૬. દુતિયસઞ્ઞાસુત્તવણ્ણના • 6. Dutiyasaññāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact