A World of Knowledge
    Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૬૨. સન્થવજાતકં (૨-૨-૨)

    162. Santhavajātakaṃ (2-2-2)

    ૨૩.

    23.

    ન સન્થવસ્મા પરમત્થિ પાપિયો, યો સન્થવો 1 કાપુરિસેન હોતિ;

    Na santhavasmā paramatthi pāpiyo, yo santhavo 2 kāpurisena hoti;

    સન્તપ્પિતો સપ્પિના પાયસેન 3, કિચ્છાકતં પણ્ણકુટિં અદય્હિ 4.

    Santappito sappinā pāyasena 5, kicchākataṃ paṇṇakuṭiṃ adayhi 6.

    ૨૪.

    24.

    ન સન્થવસ્મા પરમત્થિ સેય્યો, યો સન્થવો સપ્પુરિસેન હોતિ;

    Na santhavasmā paramatthi seyyo, yo santhavo sappurisena hoti;

    સીહસ્સ બ્યગ્ઘસ્સ ચ દીપિનો ચ, સામા મુખં લેહતિ સન્થવેનાતિ.

    Sīhassa byagghassa ca dīpino ca, sāmā mukhaṃ lehati santhavenāti.

    સન્થવજાતકં દુતિયં.

    Santhavajātakaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. સન્ધવો (ક॰)
    2. sandhavo (ka.)
    3. પાયાસેન (ક॰)
    4. અદડ્ઢહિ (સી॰ સ્યા॰), અદટ્ઠહિ (પી॰), અદદ્દહિ (?)
    5. pāyāsena (ka.)
    6. adaḍḍhahi (sī. syā.), adaṭṭhahi (pī.), adaddahi (?)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૬૨] ૨. સન્થવજાતકવણ્ણના • [162] 2. Santhavajātakavaṇṇanā


    © 1991-2025 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact