Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya |
૪. સપ્પુરિસધમ્મસુત્તં
4. Sappurisadhammasuttaṃ
૧૯૨. ‘‘સપ્પુરિસધમ્મઞ્ચ વો, ભિક્ખવે, દેસેસ્સામિ અસપ્પુરિસધમ્મઞ્ચ. તં સુણાથ…પે॰… કતમો ચ, ભિક્ખવે, અસપ્પુરિસધમ્મો? પાણાતિપાતો…પે॰… મિચ્છાદિટ્ઠિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, અસપ્પુરિસધમ્મો.
192. ‘‘Sappurisadhammañca vo, bhikkhave, desessāmi asappurisadhammañca. Taṃ suṇātha…pe… katamo ca, bhikkhave, asappurisadhammo? Pāṇātipāto…pe… micchādiṭṭhi – ayaṃ vuccati, bhikkhave, asappurisadhammo.
‘‘કતમો ચ, ભિક્ખવે, સપ્પુરિસધમ્મો? પાણાતિપાતા વેરમણી…પે॰… સમ્માદિટ્ઠિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, સપ્પુરિસધમ્મો’’તિ. ચતુત્થં.
‘‘Katamo ca, bhikkhave, sappurisadhammo? Pāṇātipātā veramaṇī…pe… sammādiṭṭhi – ayaṃ vuccati, bhikkhave, sappurisadhammo’’ti. Catutthaṃ.
Related texts:
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૪૪. બ્રાહ્મણપચ્ચોરોહણીસુત્તાદિવણ્ણના • 1-44. Brāhmaṇapaccorohaṇīsuttādivaṇṇanā