Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૩. સરદસુત્તવણ્ણના
3. Saradasuttavaṇṇanā
૯૫. તતિયે વિદ્ધેતિ વલાહકવિગમેન દૂરીભૂતે. દેવેતિ આકાસે. અભિવિહચ્ચાતિ અભિવિહનિત્વા. યતોતિ યસ્મિં કાલે. વિરજન્તિ રાગરજાદિરહિતં. તેસંયેવ મલાનં વિગતત્તા વીતમલં. ધમ્મચક્ખુન્તિ ચતુસચ્ચધમ્મપરિગ્ગાહકં સોતાપત્તિમગ્ગચક્ખું. નત્થિ તં સંયોજનન્તિ દુવિધમેવસ્સ સંયોજનં નત્થિ, ઇતરમ્પિ પન પુન ઇમં લોકં આનેતું અસમત્થતાય નત્થીતિ વુત્તં. ઇમસ્મિં સુત્તે ઝાનાનાગામી નામ કથિતોતિ.
95. Tatiye viddheti valāhakavigamena dūrībhūte. Deveti ākāse. Abhivihaccāti abhivihanitvā. Yatoti yasmiṃ kāle. Virajanti rāgarajādirahitaṃ. Tesaṃyeva malānaṃ vigatattā vītamalaṃ. Dhammacakkhunti catusaccadhammapariggāhakaṃ sotāpattimaggacakkhuṃ. Natthi taṃ saṃyojananti duvidhamevassa saṃyojanaṃ natthi, itarampi pana puna imaṃ lokaṃ ānetuṃ asamatthatāya natthīti vuttaṃ. Imasmiṃ sutte jhānānāgāmī nāma kathitoti.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. સરદસુત્તં • 3. Saradasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૩. સરદસુત્તવણ્ણના • 3. Saradasuttavaṇṇanā