Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. સત્થુસાસનસુત્તવણ્ણના

    9. Satthusāsanasuttavaṇṇanā

    ૮૩. નવમે એકોતિ અદુતિયો. વૂપકટ્ઠોતિ કાયેન ગણતો, ચિત્તેન કિલેસેહિ વૂપકટ્ઠો વિવેકટ્ઠો દૂરીભૂતો. અપ્પમત્તોતિ સતિઅવિપ્પવાસે ઠિતો. પહિતત્તોતિ પેસિતત્તો. નિબ્બિદાયાતિ વટ્ટે ઉક્કણ્ઠનત્થાય. વિરાગાયાતિ રાગાદીનં વિરજ્જનત્થાય. નિરોધાયાતિ અપ્પવત્તિકરણત્થાય. વૂપસમાયાતિ કિલેસવૂપસમાય અપ્પવત્તિયા. અભિઞ્ઞાયાતિ તિલક્ખણં આરોપેત્વા અભિજાનનત્થાય. સમ્બોધાયાતિ મગ્ગસઙ્ખાતસ્સ સમ્બોધસ્સ અત્થાય. નિબ્બાનાયાતિ નિબ્બાનસ્સ સચ્છિકરણત્થાય.

    83. Navame ekoti adutiyo. Vūpakaṭṭhoti kāyena gaṇato, cittena kilesehi vūpakaṭṭho vivekaṭṭho dūrībhūto. Appamattoti satiavippavāse ṭhito. Pahitattoti pesitatto. Nibbidāyāti vaṭṭe ukkaṇṭhanatthāya. Virāgāyāti rāgādīnaṃ virajjanatthāya. Nirodhāyāti appavattikaraṇatthāya. Vūpasamāyāti kilesavūpasamāya appavattiyā. Abhiññāyāti tilakkhaṇaṃ āropetvā abhijānanatthāya. Sambodhāyāti maggasaṅkhātassa sambodhassa atthāya. Nibbānāyāti nibbānassa sacchikaraṇatthāya.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. સત્થુસાસનસુત્તં • 9. Satthusāsanasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૯. સત્થુસાસનસુત્તવણ્ણના • 9. Satthusāsanasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact