Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૮૮. સીહકોત્થુજાતકં (૨-૪-૮)

    188. Sīhakotthujātakaṃ (2-4-8)

    ૭૫.

    75.

    સીહઙ્ગુલી સીહનખો, સીહપાદપતિટ્ઠિતો;

    Sīhaṅgulī sīhanakho, sīhapādapatiṭṭhito;

    સો સીહો સીહસઙ્ઘમ્હિ, એકો નદતિ અઞ્ઞથા.

    So sīho sīhasaṅghamhi, eko nadati aññathā.

    ૭૬.

    76.

    મા ત્વં નદિ રાજપુત્ત, અપ્પસદ્દો વને વસ;

    Mā tvaṃ nadi rājaputta, appasaddo vane vasa;

    સરેન ખો 1 તં જાનેય્યું, ન હિ તે પેત્તિકો સરોતિ.

    Sarena kho 2 taṃ jāneyyuṃ, na hi te pettiko saroti.

    સીહકોત્થુજાતકં અટ્ઠમં.

    Sīhakotthujātakaṃ aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. મા (ક॰)
    2. mā (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૮૮] ૮. સીહકોત્થુજાતકવણ્ણના • [188] 8. Sīhakotthujātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact