Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā

    સિવેય્યકદુસ્સયુગકથા

    Siveyyakadussayugakathā

    ૩૩૫. સિવેય્યકં નામ ઉત્તરકુરૂસુ સિવથિકં અવમઙ્ગલવત્થં. તત્થ કિર મનુસ્સા મતં તેન વત્થેન વેઠેત્વા નિક્ખિપન્તિ, તં ‘‘મંસપેસી’’તિ સલ્લક્ખેત્વા હત્થિસોણ્ડકસકુણા ઉક્ખિપિત્વા હિમવન્તકૂટે ઠપેત્વા વત્થં અપનેત્વા ખાદન્તિ. અથ વનચરકા વત્થં દિસ્વા રઞ્ઞો આહરન્તિ. એવમિદં પજ્જોતેન લદ્ધં. સિવિરટ્ઠે કુસલા ઇત્થિયો તીહિ અંસૂહિ સુત્તં કન્તન્તિ, તેન સુત્તેન વાયિતવત્થં એતન્તિપિ વદન્તિ.

    335.Siveyyakaṃ nāma uttarakurūsu sivathikaṃ avamaṅgalavatthaṃ. Tattha kira manussā mataṃ tena vatthena veṭhetvā nikkhipanti, taṃ ‘‘maṃsapesī’’ti sallakkhetvā hatthisoṇḍakasakuṇā ukkhipitvā himavantakūṭe ṭhapetvā vatthaṃ apanetvā khādanti. Atha vanacarakā vatthaṃ disvā rañño āharanti. Evamidaṃ pajjotena laddhaṃ. Siviraṭṭhe kusalā itthiyo tīhi aṃsūhi suttaṃ kantanti, tena suttena vāyitavatthaṃ etantipi vadanti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૨૦૮. સિવેય્યકદુસ્સયુગકથા • 208. Siveyyakadussayugakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / પજ્જોતરાજવત્થુકથાદિવણ્ણના • Pajjotarājavatthukathādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૨૦૮. સિવેય્યકદુસ્સયુગકથા • 208. Siveyyakadussayugakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact