Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૭. સોભનસુત્તવણ્ણના
7. Sobhanasuttavaṇṇanā
૭. સત્તમે વિયત્તાતિ પઞ્ઞાવેય્યત્તિયેન સમન્નાગતા. વિનીતાતિ વિનયં ઉપેતા સુવિનીતા. વિસારદાતિ વેસારજ્જેન સોમનસ્સસહગતેન ઞાણેન સમન્નાગતા. ધમ્મધરાતિ સુતધમ્માનં આધારભૂતા. ભિક્ખુ ચ સીલસમ્પન્નોતિ ગાથાય કિઞ્ચાપિ એકેકસ્સેવ એકેકો ગુણો કથિતો, સબ્બેસં પન સબ્બેપિ વટ્ટન્તીતિ.
7. Sattame viyattāti paññāveyyattiyena samannāgatā. Vinītāti vinayaṃ upetā suvinītā. Visāradāti vesārajjena somanassasahagatena ñāṇena samannāgatā. Dhammadharāti sutadhammānaṃ ādhārabhūtā. Bhikkhu ca sīlasampannoti gāthāya kiñcāpi ekekasseva ekeko guṇo kathito, sabbesaṃ pana sabbepi vaṭṭantīti.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. સોભનસુત્તં • 7. Sobhanasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૭. સોભનસુત્તવણ્ણના • 7. Sobhanasuttavaṇṇanā