Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૦૬. સુજાતજાતકં (૪-૧-૬)

    306. Sujātajātakaṃ (4-1-6)

    ૨૧.

    21.

    કિમણ્ડકા ઇમે દેવ, નિક્ખિત્તા કંસમલ્લકે;

    Kimaṇḍakā ime deva, nikkhittā kaṃsamallake;

    ઉપલોહિતકા વગ્ગૂ, તં 1 મે અક્ખાહિ પુચ્છિતો.

    Upalohitakā vaggū, taṃ 2 me akkhāhi pucchito.

    ૨૨.

    22.

    યાનિ પુરે તુવં દેવિ, ભણ્ડુ નન્તકવાસિની;

    Yāni pure tuvaṃ devi, bhaṇḍu nantakavāsinī;

    ઉચ્છઙ્ગહત્થા પચિનાસિ, તસ્સા તે કોલિયં ફલં.

    Ucchaṅgahatthā pacināsi, tassā te koliyaṃ phalaṃ.

    ૨૩.

    23.

    ઉડ્ડય્હતે ન રમતિ, ભોગા વિપ્પજહન્તિ તં 3;

    Uḍḍayhate na ramati, bhogā vippajahanti taṃ 4;

    તત્થેવિમં પટિનેથ, યત્થ કોલં પચિસ્સતિ.

    Tatthevimaṃ paṭinetha, yattha kolaṃ pacissati.

    ૨૪.

    24.

    હોન્તિ હેતે મહારાજ, ઇદ્ધિપ્પત્તાય 5 નારિયા;

    Honti hete mahārāja, iddhippattāya 6 nāriyā;

    ખમ દેવ સુજાતાય, માસ્સા 7 કુજ્ઝ રથેસભાતિ.

    Khama deva sujātāya, māssā 8 kujjha rathesabhāti.

    સુજાતજાતકં છટ્ઠં.

    Sujātajātakaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. તે (પી॰)
    2. te (pī.)
    3. વિપ્પજહન્તિ’મં (?)
    4. vippajahanti’maṃ (?)
    5. ઇદ્ધિમત્તાય (ક॰)
    6. iddhimattāya (ka.)
    7. માસુ (ક॰)
    8. māsu (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૦૬] ૬. સુજાતાજાતકવણ્ણના • [306] 6. Sujātājātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact