Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૫૩. સૂકરજાતકં (૨-૧-૩)

    153. Sūkarajātakaṃ (2-1-3)

    .

    5.

    ચતુપ્પદો અહં સમ્મ, ત્વમ્પિ સમ્મ ચતુપ્પદો;

    Catuppado ahaṃ samma, tvampi samma catuppado;

    એહિ સમ્મ 1 નિવત્તસ્સુ, કિં નુ ભીતો પલાયસિ.

    Ehi samma 2 nivattassu, kiṃ nu bhīto palāyasi.

    .

    6.

    અસુચિ પૂતિલોમોસિ, દુગ્ગન્ધો વાસિ સૂકર;

    Asuci pūtilomosi, duggandho vāsi sūkara;

    સચે યુજ્ઝિતુકામોસિ, જયં સમ્મ દદામિ તેતિ.

    Sace yujjhitukāmosi, jayaṃ samma dadāmi teti.

    સૂકરજાતકં તતિયં.

    Sūkarajātakaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. સીહ (સી॰ પી॰)
    2. sīha (sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૫૩] ૩. સૂકરજાતકવણ્ણના • [153] 3. Sūkarajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact