A World of Knowledge
    Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૯. અપાયિમ્હવગ્ગો

    9. Apāyimhavaggo

    ૮૧. સુરાપાનજાતકં

    81. Surāpānajātakaṃ

    ૮૧.

    81.

    અપાયિમ્હ અનચ્ચિમ્હ, અગાયિમ્હ રુદિમ્હ ચ;

    Apāyimha anaccimha, agāyimha rudimha ca;

    વિસઞ્ઞિકરણિં પિત્વા 1, દિટ્ઠા નાહુમ્હ વાનરાતિ.

    Visaññikaraṇiṃ pitvā 2, diṭṭhā nāhumha vānarāti.

    સુરાપાનજાતકં પઠમં.

    Surāpānajātakaṃ paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. પીત્વા (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. pītvā (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૮૧] ૧. સુરાપાનજાતકવણ્ણના • [81] 1. Surāpānajātakavaṇṇanā


    © 1991-2025 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact