Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૨૪૨. તજ્જનીયકમ્મકથા

    242. Tajjanīyakammakathā

    ૪૦૭. ‘‘ઇધ પન ભિક્ખવે ભિક્ખુ ભણ્ડનકારકો’’તિઆદિ વુત્તન્તિ સમ્બન્ધો. તત્થાતિ ‘‘ઇધ પન ભિક્ખવે’’તિઆદિપાઠે. અનપદાનોતિ એત્થ અપપુબ્બો દાસદ્દો અવખણ્ડનત્થોતિ આહ ‘‘અપદાનં વુચ્ચતિ પરિચ્છેદો’’તિ. નત્થિ અપદાનં અવખણ્ડનં આપત્તિપરિયન્તો એતસ્સાતિ અનપદાનોતિ વચનત્થો કાતબ્બો. સાયેવ પાળિ વુત્તાતિ સમ્બન્ધો. તત્થાતિ તસ્સં પાળિયં. કિઞ્ચિ અત્થવિનિચ્છયં પાળિઅનુસારેન વિદિતું ન સક્કા ન હોતીતિ યોજના.

    407. ‘‘Idha pana bhikkhave bhikkhu bhaṇḍanakārako’’tiādi vuttanti sambandho. Tatthāti ‘‘idha pana bhikkhave’’tiādipāṭhe. Anapadānoti ettha apapubbo dāsaddo avakhaṇḍanatthoti āha ‘‘apadānaṃ vuccati paricchedo’’ti. Natthi apadānaṃ avakhaṇḍanaṃ āpattipariyanto etassāti anapadānoti vacanattho kātabbo. Sāyeva pāḷi vuttāti sambandho. Tatthāti tassaṃ pāḷiyaṃ. Kiñci atthavinicchayaṃ pāḷianusārena vidituṃ na sakkā na hotīti yojanā.

    ઇતિ ચમ્પેય્યક્ખન્ધકવણ્ણનાય યોજના સમત્તા.

    Iti campeyyakkhandhakavaṇṇanāya yojanā samattā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૨૪૨. તજ્જનીયકમ્મકથા • 242. Tajjanīyakammakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / તજ્જનીયકમ્મકથા • Tajjanīyakammakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact