Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૫. તણ્ડુલનાળિજાતકં

    5. Taṇḍulanāḷijātakaṃ

    .

    5.

    1 કિમગ્ઘતિ તણ્ડુલનાળિકાય, અસ્સાન મૂલાય વદેહિ રાજ 2;

    3 Kimagghati taṇḍulanāḷikāya, assāna mūlāya vadehi rāja 4;

    બારાણસિં સન્તરબાહિરતો 5, અયમગ્ઘતિ તણ્ડુલનાળિકાતિ 6.

    Bārāṇasiṃ santarabāhirato 7, ayamagghati taṇḍulanāḷikāti 8.

    તણ્ડુલનાળિજાતકં પઞ્ચમં.

    Taṇḍulanāḷijātakaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. કિમગ્ઘતી તણ્ડુલનાળિકા ચ, બારાણસી અન્તરબાહિરાનિ; અસ્સપઞ્ચસતે તાનિ, એકા તણ્ડુલનાળિકાતિ; (સ્યા॰)
    2. નાળિકા ચ (સી॰), નાળિકાય (ક॰ સી॰ અટ્ઠ॰)
    3. kimagghatī taṇḍulanāḷikā ca, bārāṇasī antarabāhirāni; assapañcasate tāni, ekā taṇḍulanāḷikāti; (syā.)
    4. nāḷikā ca (sī.), nāḷikāya (ka. sī. aṭṭha.)
    5. બાહિરન્તં (સી॰)
    6. કિમગ્ઘતી વણ્ડુલનાળિકા ચ, બારાણસી અન્તરબાહિરાનિ; અસ્સપઞ્ચસતે તાનિ, એકા તણ્ડુલનાળિકાતિ; (સ્યા॰)
    7. bāhirantaṃ (sī.)
    8. kimagghatī vaṇḍulanāḷikā ca, bārāṇasī antarabāhirāni; assapañcasate tāni, ekā taṇḍulanāḷikāti; (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / ૫. તણ્ડુલનાળિજાતકવણ્ણના • 5. Taṇḍulanāḷijātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact