Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi

    ૧૪૬. તસ્સુદ્દાનં

    146. Tassuddānaṃ

    વસ્સંવુટ્ઠા કોસલેસુ, અગમું સત્થુ દસ્સનં;

    Vassaṃvuṭṭhā kosalesu, agamuṃ satthu dassanaṃ;

    અફાસું પસુસંવાસં, અઞ્ઞમઞ્ઞાનુલોમતા.

    Aphāsuṃ pasusaṃvāsaṃ, aññamaññānulomatā.

    પવારેન્તા પણામઞ્ચ 1, કમ્મં ગિલાનઞાતકા;

    Pavārentā paṇāmañca 2, kammaṃ gilānañātakā;

    રાજા ચોરા ચ ધુત્તા ચ, ભિક્ખુપચ્ચત્થિકા તથા.

    Rājā corā ca dhuttā ca, bhikkhupaccatthikā tathā.

    પઞ્ચ ચતુતયો દ્વેકો, આપન્નો વેમતી સરિ;

    Pañca catutayo dveko, āpanno vematī sari;

    સબ્બો સઙ્ઘો વેમતિકો, બહૂ સમા ચ થોકિકા.

    Sabbo saṅgho vematiko, bahū samā ca thokikā.

    આવાસિકા ચાતુદ્દસ, લિઙ્ગસંવાસકા ઉભો;

    Āvāsikā cātuddasa, liṅgasaṃvāsakā ubho;

    ગન્તબ્બં ન નિસિન્નાય, છન્દદાને પવારણા 3.

    Gantabbaṃ na nisinnāya, chandadāne pavāraṇā 4.

    સવરેહિ ખેપિતા મેઘો, અન્તરા ચ પવારણા;

    Savarehi khepitā megho, antarā ca pavāraṇā;

    ન ઇચ્છન્તિ પુરમ્હાકં, અટ્ઠપિતા ચ ભિક્ખુનો.

    Na icchanti puramhākaṃ, aṭṭhapitā ca bhikkhuno.

    કિમ્હિ વાતિ કતમઞ્ચ, દિટ્ઠેન સુતસઙ્કાય;

    Kimhi vāti katamañca, diṭṭhena sutasaṅkāya;

    ચોદકો ચુદિતકો ચ, થુલ્લચ્ચયં વત્થુ ભણ્ડનં;

    Codako cuditako ca, thullaccayaṃ vatthu bhaṇḍanaṃ;

    પવારણાસઙ્ગહો ચ, અનિસ્સરો પવારયેતિ.

    Pavāraṇāsaṅgaho ca, anissaro pavārayeti.

    ઇમમ્હિ ખન્ધકે વત્થૂનિ છચત્તારીસાતિ.

    Imamhi khandhake vatthūni chacattārīsāti.

    પવારણાક્ખન્ધકો નિટ્ઠિતો.

    Pavāraṇākkhandhako niṭṭhito.







    Footnotes:
    1. પવારેન્તાસને દ્વે ચ (સી॰ સ્યા॰)
    2. pavārentāsane dve ca (sī. syā.)
    3. છન્દદાનપવારણા (ક॰)
    4. chandadānapavāraṇā (ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact