Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૩૮. થુસજાતકં (૪-૪-૮)

    338. Thusajātakaṃ (4-4-8)

    ૧૪૯.

    149.

    વિદિતં થુસં ઉન્દુરાનં 1, વિદિતં પન તણ્ડુલં;

    Viditaṃ thusaṃ undurānaṃ 2, viditaṃ pana taṇḍulaṃ;

    થુસં થુસં 3 વિવજ્જેત્વા, તણ્ડુલં પન ખાદરે.

    Thusaṃ thusaṃ 4 vivajjetvā, taṇḍulaṃ pana khādare.

    ૧૫૦.

    150.

    યા મન્તના અરઞ્ઞસ્મિં, યા ચ ગામે નિકણ્ણિકા;

    Yā mantanā araññasmiṃ, yā ca gāme nikaṇṇikā;

    યઞ્ચેતં ઇતિ ચીતિ ચ, એતમ્પિ વિદિતં મયા.

    Yañcetaṃ iti cīti ca, etampi viditaṃ mayā.

    ૧૫૧.

    151.

    ધમ્મેન કિર જાતસ્સ, પિતા પુત્તસ્સ મક્કટો;

    Dhammena kira jātassa, pitā puttassa makkaṭo;

    દહરસ્સેવ સન્તસ્સ, દન્તેહિ ફલમચ્છિદા.

    Daharasseva santassa, dantehi phalamacchidā.

    ૧૫૨.

    152.

    યમેતં પરિસપ્પસિ 5, અજકાણોવ સાસપે;

    Yametaṃ parisappasi 6, ajakāṇova sāsape;

    યોપાયં હેટ્ઠતો સેતિ 7, એતમ્પિ વિદિતં મયાતિ.

    Yopāyaṃ heṭṭhato seti 8, etampi viditaṃ mayāti.

    થુસજાતકં અટ્ઠમં.

    Thusajātakaṃ aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. ઉન્દૂરાનં (ક॰)
    2. undūrānaṃ (ka.)
    3. થુસં થૂલં (સી॰)
    4. thusaṃ thūlaṃ (sī.)
    5. પરિસબ્બેસિ (ક॰)
    6. parisabbesi (ka.)
    7. સેસિ (સી॰)
    8. sesi (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૩૮] ૮. થુસજાતકવણ્ણના • [338] 8. Thusajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact