A World of Knowledge
    Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૧૯. તિત્તિરજાતકં (૪-૨-૯)

    319. Tittirajātakaṃ (4-2-9)

    ૭૩.

    73.

    સુસુખં વત જીવામિ, લભામિ ચેવ ભુઞ્જિતું;

    Susukhaṃ vata jīvāmi, labhāmi ceva bhuñjituṃ;

    પરિપન્થેવ તિટ્ઠામિ, કા નુ ભન્તે ગતી મમ.

    Paripantheva tiṭṭhāmi, kā nu bhante gatī mama.

    ૭૪.

    74.

    મનો ચે તે નપ્પણમતિ, પક્ખિ પાપસ્સ કમ્મુનો;

    Mano ce te nappaṇamati, pakkhi pāpassa kammuno;

    અબ્યાવટસ્સ ભદ્રસ્સ, ન પાપમુપલિમ્પતિ.

    Abyāvaṭassa bhadrassa, na pāpamupalimpati.

    ૭૫.

    75.

    ઞાતકો નો નિસિન્નોતિ, બહુ આગચ્છતે જનો;

    Ñātako no nisinnoti, bahu āgacchate jano;

    પટિચ્ચ કમ્મં ફુસતિ, તસ્મિં મે સઙ્કતે મનો.

    Paṭicca kammaṃ phusati, tasmiṃ me saṅkate mano.

    ૭૬.

    76.

    ન પટિચ્ચ કમ્મં ફુસતિ, મનો ચે નપ્પદુસ્સતિ;

    Na paṭicca kammaṃ phusati, mano ce nappadussati;

    અપ્પોસ્સુક્કસ્સ ભદ્રસ્સ, ન પાપમુપલિમ્પતીતિ.

    Appossukkassa bhadrassa, na pāpamupalimpatīti.

    તિત્તિરજાતકં નવમં.

    Tittirajātakaṃ navamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૧૯] ૯. તિત્તિરજાતકવણ્ણના • [319] 9. Tittirajātakavaṇṇanā


    © 1991-2025 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact