A World of Knowledge
    Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૯૮. ઉદુમ્બરજાતકં (૩-૫-૮)

    298. Udumbarajātakaṃ (3-5-8)

    ૧૪૨.

    142.

    ઉદુમ્બરા ચિમે પક્કા, નિગ્રોધા ચ કપિત્થના;

    Udumbarā cime pakkā, nigrodhā ca kapitthanā;

    એહિ નિક્ખમ ભુઞ્જસ્સુ, કિં જિઘચ્છાય મિય્યસિ.

    Ehi nikkhama bhuñjassu, kiṃ jighacchāya miyyasi.

    ૧૪૩.

    143.

    એવં સો સુહિતો હોતિ, યો વુડ્ઢમપચાયતિ;

    Evaṃ so suhito hoti, yo vuḍḍhamapacāyati;

    યથાહમજ્જ સુહિતો, દુમપક્કાનિ માસિતો.

    Yathāhamajja suhito, dumapakkāni māsito.

    ૧૪૪.

    144.

    યં વનેજો વનેજસ્સ, વઞ્ચેય્ય કપિનો કપિ;

    Yaṃ vanejo vanejassa, vañceyya kapino kapi;

    દહરો કપિ 1 સદ્ધેય્ય, ન હિ જિણ્ણો જરાકપીતિ.

    Daharo kapi 2 saddheyya, na hi jiṇṇo jarākapīti.

    ઉદુમ્બરજાતકં અટ્ઠમં.

    Udumbarajātakaṃ aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. દહરોપિ તં ન (સી॰ પી॰), દહરોપિ ન (સ્યા॰)
    2. daharopi taṃ na (sī. pī.), daharopi na (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૯૮] ૮. ઉદુમ્બરજાતકવણ્ણના • [298] 8. Udumbarajātakavaṇṇanā


    © 1991-2025 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact