Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā

    ઉપસમ્પાદેતબ્બછક્કકથા

    Upasampādetabbachakkakathā

    ૮૫. છક્કેસુ ઊનદસવસ્સપદં વિસેસો, તં સબ્બત્થ આપત્તિકરં. સેસં વુત્તનયેનેવ વેદિતબ્બં. તત્થ ઉભયાનિ ખો પનસ્સ પાતિમોક્ખાનિ વિત્થારેન ન સ્વાગતાનિ હોન્તીતિ ઉભતોવિભઙ્ગવસેન ન સ્વાગતાનિ. ન સુવિભત્તાનીતિ માતિકાવિભઙ્ગવસેન. ન સુપ્પવત્તીનીતિ વાચુગ્ગતવસેન. ન સુવિનિચ્છિતાનિ સુત્તસો અનુબ્યઞ્જનસોતિ માતિકાતો ચ વિભઙ્ગતો ચ ન સુટ્ઠુ વિનિચ્છિતાનિ.

    85. Chakkesu ūnadasavassapadaṃ viseso, taṃ sabbattha āpattikaraṃ. Sesaṃ vuttanayeneva veditabbaṃ. Tattha ubhayāni kho panassa pātimokkhāni vitthārena na svāgatāni hontīti ubhatovibhaṅgavasena na svāgatāni. Na suvibhattānīti mātikāvibhaṅgavasena. Na suppavattīnīti vācuggatavasena. Na suvinicchitāni suttaso anubyañjanasoti mātikāto ca vibhaṅgato ca na suṭṭhu vinicchitāni.

    ઉપસમ્પાદેતબ્બછક્કકથા નિટ્ઠિતા.

    Upasampādetabbachakkakathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૨૪. ઉપસમ્પાદેતબ્બછક્કં • 24. Upasampādetabbachakkaṃ

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૨૪. ઉપસમ્પાદેતબ્બછક્કકથા • 24. Upasampādetabbachakkakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact